Societat

Més de 300 gossos competeixen al Pallars a la Rialp Summer Agility

És una disciplina esportiva que fomenta l’obediència de l’animal d’una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l’amo i el gos

Més de 300 gossos competeixen fins al diumenge dia 11 a la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d’una disciplina esportiva que fomenta l’obediència del gos d’una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l’amo i l’animal.

Aquesta competició internacional se celebrarà al camp de futbol municipal de Rialp, al Pallars Sobirà, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants. Per agilitzar la prova s’han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada.

Aquesta disciplina la pot practicar qualsevol gos, però sí que és veritat que depèn de les races o estructures dels gossos ho fan millor. Carles Fortuny, organitzador de l’Agility, ha explicat que les proves s’adapten a la mida dels gossos.

Pel que fa a la procedència dels participants, n’hi ha d’Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Però la majoria són catalans. Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI).

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com amb la presència d’una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui donar-se amb els animals. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació.

L’organització ha previst pels participants un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d’entrenament i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l’allotjament per a molts dels participants donat que a molts hotels de la comarca no accepten animals.

Aquesta competició està organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona

El Taulí estrena una unitat d’Urgències de curta estada

Sabadell
medi ambient

Posen xarxes al sobreeixidor de la riera d’Argentona per frenar residus a mar

Mataró
salut

Caldes d’Estrac estrena el nou consultori tancat des de la pandèmia

Caldes d’estrac
Societat

Mor Silvia Reyes, històrica activista del moviment trans

El 67% dels infants becats per la Pere Tarrés són de famílies vulnerables

Tarragona