Societat

Les pluges provoquen 344 serveis dels Bombers

Protecció Civil manté el pla INUNCAT i activa en prealerta l’INFOCAT, per risc d’incendi, i el PROCICAT, per onatge, a diverses comarques

Entre les set del matí i la una del migdia, els Bombers de la Generalitat han atès fins a 165 serveis derivats de les fortes pluges d’aquest dilluns i en tota, des de l’inici de l’episodi, s’han fet 344 serveis, entre els quals destaca l’esfondrament d’una nau de la dàrsena del port de Vilanova i la Geltrú.

El 40% de les 466 trucades que ha rebut el 112 provenen del Garraf. Així, Protecció Civil manté el pla INUNCAT actiu al Baix Penedès i Garraf, on a més a més, s’han registrat fortes ratxes de vent.

A banda, s’han activat en fase de prealerta el pla INFOCAT per risc d’incendi forestal a les Terres de l’Ebre, Tarragona, Lleida, Catalunya Central i Empordà, i el PROCICAT, també en prealerta, a l’Empordà, pel risc d’ones de més de dos metres i mig, sobretot al Cap de Creus i al cap de Begur.

Els avisos que han rebut els Bombers han estat per atendre inundacions a plates baixes, garatges i carrers, i també per arbres caiguts a la via pública. Les comarques més afectades han estat el Baix Penedès i el Garraf, sobretot els municipis de Vilanova i la Geltrú i Castelldefels. Les tempestes, però, també han afectat altres poblacions com ara Sitges o Cunit.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha finalitzat l’episodi d’intensitat de pluja a dos quarts de 9 del matí amb els registres màxims a Vila-Rodona (37,2 litres per metre quadrat), Garraf (37,6), Montmell (44,4), Sant Pere de Ribes (41,3), Cunit (54,5) i Viladecans (30). L’Agència Catalana de l’Aigua però manté vigent l’avís de cabals superiors als habituals a l’aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials a les comarques del Garraf i el Baix Penedès, mentre que Protecció Civil manté la recomanació de precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials, tot i que la previsió és que aquest dilluns a la tarda els cursos es normalitzin. També es demana evitar estar prop de lleres i rius i no travessar-los perquè poden incrementar el cabal de manera sobtada.

Els llamps, per la seva banda, també han provocat talls de subministrament elèctric a la Pobla de Montornès (Tarragonès) i a Badalona. Els 2.254 i 3.219 abonats respectivament, ha recuperat la llum quan passaven pocs minuts de les 11 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS