Societat

Protecció Civil tanca l’alerta del pla INUNCAT un cop resoltes les principals incidències per les tempestes

El 112 ha rebut 483 trucades relacionades amb la intensa pluja, sobretot al Garraf, Baix Llobregat i Baix Penedès

Protecció Civil ha tancat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) un cop resoltes les principals incidències ocasionades per les fortes pluges de la matinada a moltes poblacions sobretot del Garraf, Baix Llobregat i Baix Penedès.

En tot aquest episodi, el telèfon 112 ha rebut un total de 483 trucades per 358 incidències relacionades amb les pluges. Les poblacions més afectades pels desperfectes han estat sobretot Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Sitges i Cunit. La majoria de trucades s’han rebut del Garraf (198), Baix Llobregat (142), Baix Penedès (57), Tarragonès (31) i Barcelonès (15).

Al llarg del dia, els cossos d’emergències i les brigades municipals han treballat intensament per resoldre les principals incidències com inundacions de baixos.

Els bombers també han hagut de retirar branques i arbres caiguts i apuntalar-ne d’altres que havien quedat mig tombats a la via pública. Per municipis, les localitats amb una concentració superior de trucades han estat Vilanova i la Geltrú (147), Castelldefels (113), Sitges (31), Cunit (28) i Gavà (25). Segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) els cabals d’aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials de les comarques del Garraf i Baix Penedès ja s’han normalitzat.

La unitat de submarinistes del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) continua treballant per terra i mar al Port de Vilanova i la Geltrú, apropant a costa peces de panell sandwich de la nau destruïda per la ventada associada a la tempesta. El Port de Vilanova i la Geltrú manté activat el seu Pla d’autoprotecció en fase d’alerta des de les 8.30 h d’aquest matí, i el port comercial roman tancat com a mínim fins demà.

Protecció Civil, davant l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort onatge avui i demà a l’Empordà (sobretot nord del cap de Creus i cap de Begur), ha emès aquest matí una prealerta del pla PROCICAT per onatge, i recomana molta precaució i no acostar-se a espigons i esculleres on trenquin fort les onades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT