Societat

Castells en estat pur

La Colla Vella, amb el 5 de 9, i els Castellers de Vilafranca, amb la torre de 9, firmen les construccions de gamma extra amb què es va saldar la ‘clàssica’ de la Bisbal del Penedès. La Colla Joves hi va fer castells de nou

La diada de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal del Penedès es va saldar ahir amb dos castells de gamma extra, el 5 de 9 de la Colla Vella i la torre de 9 dels Castellers de Vilafranca. Dues grans construccions d’exigència màxima i que, al carrer del Doctor Robert, tenen el hàndicap afegit d’un escenari d’aquells en què tot costa més. Primera idea.

L’any passat, aquesta actuació es va saldar amb sis gamma extra. Queda confirmat que enguany només s’anirà al límit en les actuacions top, és a dir, que per Sant Fèlix veurem programes estratosfèrics. Ara bé, per arribar-hi en plenitud de condicions és bàsic no cometre excessos abans. Segona idea.

La Colla Vella va envestir la fera d’entrada i sense preàmbuls. Sortida imperial de 5 de 9. Moment culminant en el primer acte.

Damunt d’un peu just d’efectius, però amb gent molt bregada, el folre va ser una roca irrompible damunt de la qual un tronc altament qualificat va necessitar donar el millor de si mateix, a cada pis, per vèncer la segona supercatedral de la temporada.

És aquest saber reaccionar sota pressió màxima que fa creure que la Vella ha arribat al “ferragosto casteller” (l’apassionant no parar fins al 30 d’agost) mentalment molt forta. Els rosats van definir la millor actuació a plaça amb el 3 de 9 i el 4 de 9, aquest segon després d’una temptativa desmuntada –la factura de la Bisbal– i el pilar de 7 en el comiat.

Manilles al rescat

Precisament el pilar de 7, que va caure sorprenentment després de carregar-se, va recordar a Vilafranca d’una manera més crua que la caldera bisbalenca sempre deixa alguna marca. És d’esperar que l’imprevist no afecti la moral de la canalla, que va tenir com la resta de la colla un comportament excel·lent, sobretot en el combat duríssim de la jornada contra una torre de 9 enfollida.

Edificada també sobre un peu justet, si durant l’ascens per conquerir la tercera torre emmanillada de l’any verda ja amenaçava tempesta, els llamps i els trons a la baixada anunciaven caiguda inevitable. I va ser aleshores, en el moment més crític, que les manilles van acudir al rescat tot protagonitzant una salvada que endureix caràcters i de les que agrada rememorar en els sopars de companys d’armes castelleres. Abans, els verds havien obert amb un 4 de 9 molt millorable i, després, van segellar el triplet amb un 3 de 9 ben controlat.

Va completar el cartell de l’“O.K. Corral” casteller la Colla Joves, que va firmar sense més problemes dels indispensables una tripleta de qualitat amb el 3 de 9 i 4 de 9 ben folrats, més un 5 de 8, amb marge de millora abans de ser posat dalt d’un folre, i el pilar de 7, amb enxaneta nova. Fins aquí, les sensacions són bones. La gamma extra és el repte.

Cada 15 d’agost a la Bisbal del Penedès, castells en estat pur.

DIADA DE LA MARE DE DÉU D’AGOST, LA BISBAL DEL PENEDÈS, CARRER DEL DOCTOR ROBERT

Vella dels Xiquets de Valls:
5/9f, 3/9f, id4/9f, 4/9f, P/7f
Castellers de Vilafranca:
4/9f, 2/9fm, 3/9f, P/7f(c) Joves Xiquets de Valls: 3/9f, 4/9f, 5/8, P/7f


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona