Societat

Dos ramats de gairebé 800 ovelles recuperen el camí ramader que va de Prats del Lluçanès a Josa del Cadí

El consistori pradenc dona suport a la transhumància i permet que el bestiar passi pel mig del poble com es feia abans

Dos ramats d’unes 750 ovelles que fan la transhumància han passat aquest diumenge pel centre de Prats del Lluçanès (Osona), on comença el camí ramader que va fins a Josa del Cadí. Una via que antigament era molt freqüentada pels pastors i que des de fa quatre anys ha recuperat David Aragüés, que porta a la Serra del Cadí 350 ovelles. Enguany s’hi ha sumat el Jordi Julià, que té un ramat de 400 ovelles i que vol seguir els passos del seu pare i el seu avi, que també feien la transhumància. Un és d’Avinyó i l’altre de Perafita i aquest diumenge s’han trobat a Prats de Lluçanès. El consistori pradenc dona suport a la iniciativa i permet que el bestiar passi pel mig del poble com es feia abans per “recuperar la tradició”.

La migració estacional dels ramats per buscar noves pastures era habitual fa anys però amb el temps molts pastors han optat per transportar el bestiar amb camions. El David Aragüés i el Jordi Julià aposten per recuperar aquesta tradició tot i que no és fàcil ja que el camí ramader ha estat “abandonat” molts anys per les administracions, critiquen. “A vegades ens veuen com uns primitius, d’anar així amb les ovelles pel món” explica Aragüés tot assegurant que “vegades són els mateixos pagesos a qui sembla que els fem una mica de nosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA