Salut

LA CRÒNICA

Funambulisme

Figueres era ahir un dilluns de poca gent, però no un dilluns qualsevol. A la ciutat hi havia ahir al matí menys gent que cap altre dilluns de juliol. No hi havia cues al Museu Dalí. Feien festa. La Guàrdia Urbana exercia pressió contra els ciutadans, tot recordant-los que cal portar la mascareta, i també que cal portar-la ben posada. Una patrulla en cotxe, cap al migdia, va aturar-se quatre cops des del carrer Lasauca fins al capdavall de la Rambla per avisar ciutadans que el nas havia d’anar per dins de la mascareta.

En aquella franja horària el patrullatge va ser insistent. A la plaça de l’Ajuntament, les terrasses tenien ahir una ocupació menor del 30%. Dels asseguts, eren minoria els que portaven mascareta. Caldrà estar atents a veure com actua demà la Guàrdia Urbana, per exemple a la cua del Museu Dalí, amb ciutadans que visiten la ciutat i que oblidin posar-se-la.

La dificultat de trobar el punt d’equilibri entre les mesures restrictives i el confinament complet és la gran dificultat per aquell que ha de prendre decisions. Passar-se de frenada en la priorització genera desequilibri i això condueix al funambulisme discursiu d’aquell que ho ha d’explicar. L’anticipació de mesures restrictives és un valor sempre que la tancada d’aixeta sigui equilibrada i justa.

Els empresaris d’oci nocturn, que veuran els seus locals tancats, segurament no ho veuen just perquè aquests quinze dies la seva clientela tindrà una sortida fàcil: els locals d’Empuriabrava i Roses, a un cop de cotxe de Figueres, no tindran restriccions.

Les mesures restrictives actuals tenen sostre. Ningú vol arribar al tancament perimetral ni al confinament complert. Del que es tracta és d’arribar a mitjan setembre sense que cap negoci s’hagi abocat a la ruïna sense remei, alhora que es fa tot el necessari per la salut humana. Els efectes de la malaltia passen al davant de l’economia. Funambulisme.

Es reclama no fer viatges que no siguin imprescindibles i es considera implícitament com imprescindible la visita turística. És clar que per a qui en viu ho és, d’imprescindible. Funambulisme. Allò que segur no vol Figueres és el tancament de fronteres. L’alcaldessa Lladó s’esgarrifava que succeís i parlava de ser transparent amb les dades. Però en això millor, els altres primer. Quan expliquin la situació real al nord podrem explicar quin era el perfil del visitant que feia cas omís fins ara de la prohibició de posar-se la mascareta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat