Educació

El sindicat Ustec qualifica les ràtios de “presa de pèl”

El seu portaveu, Xavier Díez, reclama més professorat i més espai per poder disminuir el nombre d’alumnes a cada grup

Insisteixen que es pateixen les conseqüències de les retallades

El sindicat Ustec a Girona critica que el Departament d’Educació hagi fet “obres d’enginyeria” per mantenir les ràtios a les comarques gironines en el curs escolar que comença dilluns. El portaveu del sindicat, Xavier Díez, afirma –en declaracions a l’agència ACN– que el fet que hi hagi, de mitjana, entre 18 i 19 alumnes per cada grup estable a primària i 25 a secundària és una “presa de pèl”. El sindicat considera que el departament hauria d’haver contractat “més professorat” per poder disminuir el nombre d’alumnes de cada grup. A més, Díez també ha demanat a Educació que busqui “més espais” per esponjar els grups.

Per afrontar el “primer curs escolar Covid”, amb 125.453 alumnes a la demarcació, 2.691 més que el curs anterior, Educació ha contractat 355 professors més, segons les dades presentades dimarts: a les escoles públiques d’infantil i primària hi haurà 187 mestres més i als instituts n’hi haurà 86. També s’han reforçat els centres concertats amb 56 docents més. I les aules d’acollida disposaran de 26 docents més.

El sindicat ha lamentat que el departament no hagi escoltat les demandes que han anat fent durant tot l’estiu. Segons Díez, aquestes xifres són conseqüència de les retallades que es van fer en el sistema educatiu durant la crisi econòmica de fa deu anys. També ha criticat que els protocols que s’envien són “contradictoris”.

LA FRASE

L’educació pública és un vaixell que durant 10 o 15 anys no ha fet manteniment i ara ve la tempesta
Xavier Díez
portaveu gironí de la ustec

Ajuts de la Diputació en educació

La Diputació de Girona aportarà 30.000 euros per facilitar l’accés a l’educació en línia en 26 centres de màxima complexitat de vuit municipis. Les ajudes serviran per finançar despeses d’accions de suport o de funcionament d’aquests centres educatius ocasionades per la pandèmia. Es destinaran a despeses derivades de l’adquisició de recursos per a l’ensenyament en línia, la compra de dispositius digitals per al seguiment de la formació virtual i la contractació de dades o wifi, entre altres accions. També es finançarà l’atenció psicopedagògica de l’alumnat en risc d’exclusió social. Els ajuts s’adrecen als ajuntaments que tinguin centres de màxima complexitat als seus municipis. S’hi han acollit Girona, Salt, la Bisbal d’Empordà, Olot, Castelló d’Empúries, Palafrugell, Lloret i Sant Pere Pescador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.