Societat

El Pirineu reclama el confinament comarcal

Els municipis del Pirineu reclamen el confinament comarcal, i així ho faran saber a la Generalitat amb una concentració que han organitzat el 29 de gener a la plaça Sant Jaume. Fa uns dies, càrrecs electes del Ripollès, l’Alt Pirineu i Aran van signar un manifest en què reclamaven mesures ajustades a cada territori i que es tinguessin en compte les zones rurals, on hi ha menys densitat de població. Lamenten que el govern hagi desatès les seves peticions, que inclouen ampliar horaris en la restauració.

Els contagis a les escoles sumen 7.828 nous casos

RedAcció

La incidència de la Covid-19 als centres educatius continua augmentant, ja que ahir es van sumar 7.828 nous contagis. Hi ha 58.091 alumnes confinats, un 4% –abans-d’ahir era un 3%– i 2.883 professionals. Deu centres estan tancats.

Els centres d’estètica volen desplaçaments

Redacció

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya reclama al govern que s’autoritzi que la seva clientela es pugui desplaçar entre municipis per seguir els tractaments preestablerts. El sector reivindica que és una activitat essencial i assenyala que els centres compleixen les mesures de seguretat.

Baixen les exportacions un 11%

Redacció

Les exportacions de les empreses catalanes van pujar un 5,5% al novembre, però van baixar un 11,6% en l’acumulat del 2020 com a conseqüència de la pandèmia. Segons va publicar ahir el Ministeri d’Indústria, les exportacions catalanes van sumar un total de 55.824 milions d’euros els onze primers mesos del 2020, mentre que en el mateix període del 2019 la xifra va ser de 60.506 milions. Les exportacions a l’Estat van caure un 10,9%.

Un vídeo promourà la vacuna de la Covid

Redacció

Els col·legis professionals de l’àmbit de la salut promocionaran amb un vídeo conjunt la vacunació entre els seus col·legiats. Amb el lema #RaonsperVacunarme, 13 representants de medicina, infermeria, odontologia, farmàcia, veterinària, psicologia, fisioteràpia, podologia i treball social fan una crida als professionals de la salut perquè es vacunin, quan els arribi el torn, segons l’estratègia de vacunació. Els professionals que apareixen al vídeo expliquen diferents motius per vacunar-se, com ara el compromís ètic i la confiança en la ciència. Conviden a fer-ho també pels pacients que tant han patit, pels companys, per la família, per les persones grans, pels infants i per recuperar l’economia.

Els col·legis expliquen que la vacunació és, amb les mesures de prevenció, la millor estratègia possible per lluitar contra el coronavirus. Apel·len al paper dels professionals com a prescriptors i recorden que juguen “un paper clau” per consolidar la confiança en les vacunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia