Societat

successos

Les emissores amb GPS no arriben als parcs de bombers

El cos obliga tots els caps de parc a cedir el terminal personal

El subministrament es completarà el dia 18

L'anunciada millora de les comunicacions en la lluita contra els incendis forestals no serà una realitat fins un mes després de l'inici de la campanya d'estiu. Mentre no es completa el subministrament dels nous terminals amb GPS, el màxim comandament dels bombers ha obligat tots els caps de parc, tant de funcionaris com de voluntaris, a cedir temporalment l'emissora personal.

A principis de juny, Interior va explicar que en la campanya forestal, que va començar el 15 de juny, els bombers disposarien de 450 noves emissores portàtils equipades amb GPS de la xarxa Rescat.

La realitat és que bona part dels nous terminals encara no han arribat als parcs i, segons les previsions de la conselleria i del cap del cos, no es completarà el subministrament fins la pròxima setmana.

Tot i aquest retard, el que sí s'ha fet arribar als bombers és la nova instrucció d'ús de les telecomunicacions que preveu que en cada sortida es garanteixi un doble nivell de comunicacions “malgrat que no es disposa de la capacitat” perquè les emissores disponibles “donin posicionament GPS”, segons reconeix el mateix subdirector operatiu en un comunicat intern. Per això reclama als caps de parc les emissores personals.

LA XIFRA

126
terminals
amb GPS lliurats a les columnes mòbils només es poden utilitzar en incendis de vegetació.

En alerta màxima per les altes temperatures

Les altes temperatures que es registren des d'ahir van portar el departament de Medi Ambient a suspendre els treballs de les brigades que netegen els boscos en dotze comarques. La mesura s'aplicarà fins demà dissabte, en què el risc d'incendi forestal continuarà alt.

El perill d'incendi afecta especialment el Baix Empordà, les Garrigues, el Gironès, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Selva, el Segrià, la Terra Alta i l'Urgell, segons Medi Ambient. També hi ha risc en llocs amb presència de vegetació morta a conseqüència dels temporals.

En total, són vint les comarques amb risc alt d'incendi, encara que sigui en només una part del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia