Salut

La segona onada de l’epidèmia va a la baixa a l’Índia

El país, que ja frega els 29 milions de casos acumulats de Covid-19, i registra 100.000 noves infeccions en les últimes 24 hores, la xifra més baixa en dos mesos

Algunes regions suavitzen les restriccions

L’Índia ha registrat aquest dilluns unes 100.000 infeccions per coronavirus, el número més baix en 61 dies, i diverses regions comencen a suavitzar les restriccions, com Nova Delhi i Maharashtra. El país asiàtic frega els 29 milions de casos acumulats des de l’inici de la pandèmia .

Segons les últimes dades del Ministeri de Salut, el conjunt de l’Índia ha sumat 100.636 nous casos en les últimes 24 hores. Aquesta xifra que queda lluny del pic de més de 400.000 casos diaris al maig, durant la cresta d’una segona onada del virus que va provocar el col·lapse del sistema sanitari amb falta de llits de crítics i oxigen mèdic per atendre els pacients més greus.

Les defuncions també van a la baixa. En el darrer dia s’han notificat 2.427 morts per Covid-19 al conjunt del país, unes 300 menys que ahir. A finals de maig es registraven uns 4.500 decessos diaris.

El total acumulat d’infeccions a l’Índia s’eleva a 28,9 milions, una xifra que només superen els Estats Units d’Amèrica (EUA) amb 33,3 milions, segons el recompte de la universitat Johns Hopkins. Les defuncions des de l’inici de la pandèmia se situen en 349.186, una dada únicament superada pels EUA i el Brasil.

La taxa de positivitat es troba a més ara en el 6,34%, menys del 10% des de fa dues setmanes i després de superar el 20% a principis de maig. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que una pandèmia està sota control en un país si la taxa de positivitat és inferior al 5%.

Davant la baixada de les infeccions i les defuncions, diverses regions que van imposar restriccions per a frenar la propagació del virus han començat ara a retirar-les.

És el cas de Maharashtra, la capital del qual és Bombai, i que ha passat de ser la més afectada del país amb 70.000 casos diaris a la fi d’abril a registrar-ne 12.557 en les últimes 24 hores.

A partir d’avui, la regió occidental comença un procés de desescalada en fases després de l’estricte confinament a la regió, amb diferents nivells de retirada de restriccions per districtes en funció de la seva taxa de positivitat i el nombre de llits d’UCI i oxigen disponible.

També Nova Delhi, que va experimentar una situació crítica amb hospitals complets i falta d’oxigen, ha iniciat aquest dilluns una nova fase del procés de desconfinament amb la posada en funcionament del transport públic i la reobertura d’oficines al 50% de capacitat.

La campanya de vacunació continua el seu progrés, relativament lent respecte de la població de 1.350 milions d’habitants de l’Índia, amb 1,3 milions de dosis administrades en l’última jornada i 232 des de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró