Societat

anàlisi

Correbous antiestatutaris

Els partidaris de les festes amb bous a les Terres de l'Ebre hauran de patir una mica més la incertesa que representa organitzar i fer bous sense un marc legal clar i amb un bon grapat d'associacions que vetllen pels drets dels animals mirant amb lupa les festes taurines i denunciant incansablement cada estiu els ajuntaments que les organitzen. El PP ha estat sempre un fervent defensor de la tauromàquia ebrenca, per això no s'entén gaire que, quan estava a punt d'aprovar-se una llei que blindava els correbous de l'Ebre, incloses les modalitats taurines més qüestionades i denunciades per les protectores –el bou embolat i el capllaçat–, haja impedit que aquesta llei s'acabés aprovant demà, dimecres, al Parlament de Catalunya. Com ha fet amb l'Estatut de Catalunya, el PP ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries un informe perquè considera que aquesta llei fulmina l'autonomia municipal, ja que no tots els municipis catalans podran celebrar correbous, només aquells que acrediten que les festes amb bous són tradició, i a més limita les dates per celebrar-los. “Aquest marc legal és el que tenim actualment; si fem una llei, fem-la bé”, va argumentar ahir el diputat ebrenc del PP Joan Bertomeu.

L'actitud del PP ha indignat els diputats ebrencs que secundaven la ponència –CiU, el PSC i ERC–, que ahir li van demanar que retirés la petició de l'informe, i permetés d'aquesta manera debatre la llei en el ple del Parlament dimecres. Ahir el PP va insistir que només retirarà la petició si accepten la seua esmena que tots els ajuntaments catalans tinguen autonomia per celebrar bous i en les dates que ho sol·liciten. “Amb aquesta actitud del tot o res, ens quedarem amb el res”, va puntualitzar la diputada republicana Marta Cid. “S'ha perdut una oportunitat històrica per regular els correbous”, va afirmar la socialista Núria Ventura, que va assenyalar que difícilment aquesta llei s'aprovarà aquesta legislatura i que s'haurà de reiniciar tot el procés la propera, amb la dificultat afegida que, si s'aprova la prohibició de les curses de braus a Catalunya, les protectores faran més força per prohibir els correbous ebrencs siguen o no siguen antiestatutaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia