Societat

Rebuig unànime per la violació d’una menor a Igualada

Els Mossos investiguen la implicació d’un o més homes

La víctima, de 16 anys, ingressada a l’UCI pel brutal atac

La violació que va patir una noia de 16 anys dilluns a la matinada va motivar ahir diverses concentracions on centenars de persones van mostrar la seva indignació i consternació pel brutal atac. La jove, veïna de Masquefa, roman ingressada a l’UCI de Sant Joan de Déu a causa de les múltiples ferides causades durant l’agressió. Un camioner la va trobar mig nua i inconscient al polígon industrial de les Comes, al municipi d’Igualada, dilluns al matí. Segons ha explicat la família a diversos mitjans, la noia va ser agredida quan es dirigia a l’estació a agafar el tren per tornar a casa de la seva mare després d’una nit de festa amb motiu de Halloween. Els Mossos investiguen la implicació d’un o més individus.

Ahir al matí es van concentrar més de 250 persones davant l’ajuntament de Masquefa per condemnar la violació. L’alcalde, Xavier Boquete, va fer una crida a “acabar la gran xacra de la violència masclista”. “Tot el poble ens sentim agredits”, va dir, i va afegir que “les agressions sexuals són una desgraciada realitat que mai és llunyana”. A la concentració es va aplegar el professorat de l’institut de Masquefa i bona part de l’alumnat de batxillerat, companys de la jove. L’Ajuntament i el Departament d’Educació han posat recursos psicològics a disposició de la comunitat educativa del municipi. Al vespre es van convocar concentracions a diversos municipis. Nombroses entitats i partits polítics van expressar a través de les xarxes socials la seva condemna per la violació. “Per la dignitat de la víctima i per la de totes les dones: que el més absolut pes de la justícia i el rebuig social caigui sobre els responsables”, va piular la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va manifestar el seu suport a la jove i va reclamar que “el carrer, la nit i la festa també siguin nostres”.

Igualada Som-hi, la candidatura formada pel PSC, Comuns i Igualada Oberta, va demanar ahir a l’Ajuntament que es presenti com a acusació particular. La patronal de l’oci nocturn Fecasarm estudia presentar-se com a acusació popular, ja que l’agressió va tenir lloc després que la jove sortís d’una discoteca. La patronal va condemnar l’acció de “covarda i perversa”, va assegurar que no permetrà que “s’embruti” la imatge del sector i va reclamar més presència policial en l’entorn dels locals d’oci nocturn.

Condemna del govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge, van participar ahir al vespre en una concentració de condemna a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Verge va dir que les dones tenen el dret a “anar soles o acompanyades” a qualsevol lloc sense “ser agredides”. “Tenim dret a viure lliures de violències masclistes”, va recalcar la consellera.

LA FRASE

Que cada dia tres dones denunciïn una agressió sexual a Catalunya no és digne d’una societat democràtica
Tània Verge
CONSELLERA D’IGUALTAT I FEMINISME

LA FRASE

Les agressions sexuals són una desgraciada realitat que mai és llunyana
Xavier Boquete
Alcalde de Masquefa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona