Societat

Rebuig unànime per la violació d’una menor a Igualada

Els Mossos investiguen la implicació d’un o més homes

La víctima, de 16 anys, ingressada a l’UCI pel brutal atac

La violació que va patir una noia de 16 anys dilluns a la matinada va motivar ahir diverses concentracions on centenars de persones van mostrar la seva indignació i consternació pel brutal atac. La jove, veïna de Masquefa, roman ingressada a l’UCI de Sant Joan de Déu a causa de les múltiples ferides causades durant l’agressió. Un camioner la va trobar mig nua i inconscient al polígon industrial de les Comes, al municipi d’Igualada, dilluns al matí. Segons ha explicat la família a diversos mitjans, la noia va ser agredida quan es dirigia a l’estació a agafar el tren per tornar a casa de la seva mare després d’una nit de festa amb motiu de Halloween. Els Mossos investiguen la implicació d’un o més individus.

Ahir al matí es van concentrar més de 250 persones davant l’ajuntament de Masquefa per condemnar la violació. L’alcalde, Xavier Boquete, va fer una crida a “acabar la gran xacra de la violència masclista”. “Tot el poble ens sentim agredits”, va dir, i va afegir que “les agressions sexuals són una desgraciada realitat que mai és llunyana”. A la concentració es va aplegar el professorat de l’institut de Masquefa i bona part de l’alumnat de batxillerat, companys de la jove. L’Ajuntament i el Departament d’Educació han posat recursos psicològics a disposició de la comunitat educativa del municipi. Al vespre es van convocar concentracions a diversos municipis. Nombroses entitats i partits polítics van expressar a través de les xarxes socials la seva condemna per la violació. “Per la dignitat de la víctima i per la de totes les dones: que el més absolut pes de la justícia i el rebuig social caigui sobre els responsables”, va piular la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va manifestar el seu suport a la jove i va reclamar que “el carrer, la nit i la festa també siguin nostres”.

Igualada Som-hi, la candidatura formada pel PSC, Comuns i Igualada Oberta, va demanar ahir a l’Ajuntament que es presenti com a acusació particular. La patronal de l’oci nocturn Fecasarm estudia presentar-se com a acusació popular, ja que l’agressió va tenir lloc després que la jove sortís d’una discoteca. La patronal va condemnar l’acció de “covarda i perversa”, va assegurar que no permetrà que “s’embruti” la imatge del sector i va reclamar més presència policial en l’entorn dels locals d’oci nocturn.

Condemna del govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge, van participar ahir al vespre en una concentració de condemna a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Verge va dir que les dones tenen el dret a “anar soles o acompanyades” a qualsevol lloc sense “ser agredides”. “Tenim dret a viure lliures de violències masclistes”, va recalcar la consellera.

LA FRASE

Que cada dia tres dones denunciïn una agressió sexual a Catalunya no és digne d’una societat democràtica
Tània Verge
CONSELLERA D’IGUALTAT I FEMINISME

LA FRASE

Les agressions sexuals són una desgraciada realitat que mai és llunyana
Xavier Boquete
Alcalde de Masquefa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia