Societat

Un possible tornado provoca danys i arrenca arbres de grans dimensions a l’Ametlla de Mar

La màniga hauria entrat des del mar per la urbanització de Roques Daurades arribant fins l’antiga N-340

El consistori mobilitza la brigada municipal per resoldre les incidències



La màniga hauria entrat des del mar per la urbanització de Roques Daurades arribant fins l’antiga N-340

ACN L’Ametlla de Mar .-

Un possible tornado ha causat danys de diversa consideració en propietats i arrencat arbres de grans dimensions a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

La màniga, que s’hauria format durant el temporal que aquest dimarts ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades –al sud del nucli urbà-,i ha afectat principalment elements exteriors d’habitatges, segons ha confirmat a l’ACN l’alcalde, Jordi Gaseni.

Posteriorment, i deixant un rastre perfectament visible del seu pas, s’hauria dirigit cap a l’interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar a prop de la zona de l’antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

L’alcalde ha apuntat que el suposat tornado ha deixat una “línia força extensa” de diversos quilòmetres. Al seu pas ha danyat estructures construïdes, com tanques o zones enjardinades d’habitatges, i ha arrencat elements com portes i els ha llançat a centenars de metres.

El fenomen ha arribat a tombar totalment pins “gairebé monumentals” i arbres de grans dimensions, alguns molt a prop de camins i vials rurals.

El consistori ha mobilitzat vuit treballadors de la brigada municipal per resoldre les incidències que el temporal ha provocat. “Estem mirant que no tinguem cap problema perquè la gent que viu al camp pugui accedir als habitatges perquè als arbres han tallat els camins”, ha explicat Gaseni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia