Societat

Gastronomia i solidaritat al Balneari de Xulella

Cinc dies d'agost en que els millors cuiners valencians posen el seu mestratge del costat de la Fibromiàlgia.

Pelegrí, El Tinell de Calabuig, La Matandeta i la cuina del Balneari protagonitzen els menús.

La Cuina Amiga del Bal­ne­ari de Xule­lla, torna a sor­pren­dre els que resul­ten comen­sals habi­tu­als i també tots aquells que s'acos­ten durant aquesta set­mana al res­tau­rant.

El mari­datge d'aquesta ins­ti­tució hos­ta­lera de la comarca dels Ser­rans amb els res­tau­rants Pelegrí de Xiva; el Tinell de Cala­buig, d'Onti­nyent; la Matan­deta d'Alfa­far i Els Banys del bal­ne­ari, ha fet pos­si­ble unes jor­na­des gas­tronòmiques on, a més de gau­dir de les ofer­tes culinàries, hi ha un espai a la soli­da­ri­tat amb les per­so­nes amb Fibromiàlgia.

Hui dimarts, Mª Carme Domingo del res­tau­rant Pelegrí de Xiva ha pre­pa­rat un menú de tast, on els sabors valen­ci­ans es tro­ben ben gra­fi­ats a les diver­ses pro­pos­tes mos­tra­des.

Dime­cres 25 d'agost, Rafa Cala­buig, mes­tre cui­ner del Tinell de Cala­buig d'Onti­nyent, ofe­reix un menú con­sis­tent en un bon gra­pat de far­ci­ments que aju­da­ran a com­me­mo­rar el 150 ani­ver­sari de les fes­tes de moros i cris­ti­ans de la loca­li­tat en que es troba radi­cat.

Els dies 27 i 28 d'agost, el mes­tre cui­ner de Els Banys del bal­ne­ari incor­po­rarà els plats degus­tats, a la carta habi­tual del res­tau­rant i dilluns 30 d'agost, Ruben Ruiz, del res­tau­rant La Matan­deta, ha pre­vist rea­lit­zar un menú de tapes.

D'aquesta manera, la fac­tu­ració que s'hi rea­litze durant aques­tos dies, s'adreçarà al finançament de l'estudi de valo­ració de les per­so­nes afec­ta­des de Fibromiàlgia. És aquesta, una manera nove­dosa de fer de la gas­tro­no­mia, un mitjà soli­dari.

Cuina amiga

Pere Rossell

No és la primera, i tampoc serà la darrera vegada que, el restaurant del Balneari de Xulella, sorprenga els comensals habituals. En aquesta ocasió, s'ha aprofitat la gastronomia per poder donar suport a la investigació d'una malaltia degenerativa, i avaluar d'aquesta manera, l'estat en que s'hi troben el nombrós grup de persones afectades.

Es tracta doncs, del canvi de tendència del que fins ara ha estat La Cuina Amiga del Balneari i, a més de donar-li un sentit de comunió entre gastronomia i acte cívic, també ha canviat el seu horari nocturn, per un altre que possibilita d'una manera més evident la participació.

El balneoròleg Xavier Marí, ha tornat a fer un nou saltironet en favor de la bona taula, ha ajuntat tres dels millors cuiners que han passat darrerament pels fogons del restaurant i els ha comboiat perquè agermanen el seu bon fer per una bona causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.