Medi ambient

El Consorci del Ter vol mantenir el cabal fixat el 2017

En al·legacions al Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial i el programa 2022-27, defensa cabals superiors de la Taula del Ter

El Consorci del Ter ha presentat una sèrie d’al·legacions i consideracions al projecte de decret del Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya per al període 2022-2027 i al programa de mesures. Se sol·licita que en el decret, en concret en el preàmbul i en l’articulat, es recullin els compromisos i els acords de la Taula del Ter signats el 2 d’agost del 2017 que han de garantir un cabal necessari per al riu i que, el 2028, el cabal aportat per al subministrament a Barcelona i l’àrea metropolitana passi del 70% anterior al 30%, 140 hm³ anuals en el període, amb perspectiva de reduir el transvasament a 90 hm³ rl 2028 amb una potenciació de l’activitat a les dessaladores del Llobregat i Blanes.

A més, en les al·legacions es recull un fet llargament reivindicat des del territori, com és que es tractin les dues conques, la del Ter i la del Llobregat, de manera diferenciada, assignant valors d’assignació i reserva a cada conca separadament. Si no es defineixen com dues entitats separades, es dona a entendre que el “sistema Ter-Llobregat” és una sola conca i que, per tant, existeix un transvasament permanent d’aquests dos cursos fluvials, que tenen una identitat pròpia cadascun.

També es proposa que es tingui en consideració els recs històrics del Baix Ter com a masses d’aigua, ja que el seu paper va més enllà de la captació i derivació d’aigua del riu, perquè configuren la xarxa hídrica i tenen especial rellevància ambiental i connectora de la plana del Baix Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.