Educació

CCOO impugna el nou calendari escolar

El sindicat demana la nul·litat i la suspensió cautelar de l’ordre

La Federació d’educació de CCOO ha impugnat el nou calendari escolar per al pròxim curs 2022-2023, per un “excés de dies lectius“ a l’educació infantil i primària que asseguren que “contravé la Llei d’Educació de Catalunya”. També perquè el calendari, que avança l’inici de curs al 5 de setembre a primària i al 7 de setembre a secundària, “no var ser consultat prèviament amb la representació legal dels treballadors i treballadores” ni va tenir en compte el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, que demanava una moratòria d’un any, ni als directors. Segons informa el sindicat en un comunicat, demanen “la nul·litat i la suspensió cautelar de l’ordre del calendari”.

El sindicat lamenta que després de nou jornades de vaga, “una manifestació multitudinària de la comunitat educativa i diversos intents de mediació”, el departament d’Educació “continua sense escoltar ningú”.

D’altra banda, sostenen que – “per tal d’encaixar l’acabament d’un curs i l’inici del nou” -, el departament ja ha modificat els documents d’inici de curs del personal docent d’aquest curs 21-22 pel que fa al juliol, “tot canviant-ne les condicions de treball sense negociació”.

“Lamentem les informacions i contrainformacions que estan arribant als centres educatius sobre aquests primers dies del mes de juliol, i que no fan més que augmentar el neguit i la incertesa dels claustres”, ha insistit el sindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia