Societat

Talls de circulació i cues a l’AP-7 arran de dos incendis

Al matí, es va cremar un cotxe a la Jonquera i, a mitja tarda, es va calcinar una autocaravana a l’altura de Biure

En cap dels dos incidents no es van registrar ferits

L’AP-7 va registrar ahir diferents talls de circulació i les conseqüents cues arran de dos incendis d’automòbils sense ferits. El primer va tenir lloc a primera hora del matí a la Jonquera. Els Bombers van rebre l’avís a les 8.32 h, quan un vehicle es va incendiar al punt quilomètric 6 en direcció sud (Girona) i el foc es va estendre pel voral de l’autopista. Es van formar llargues cues a l’autopista i també a l’N-II. Es van fer desviaments senyalitzats per la sortida 1. No obstant això, es van registrar entre 5 i 6 quilòmetres de cua des de la frontera. La circulació per l’N-II també es va veure afectada amb retencions en aquella zona. A més, de manera preventiva, es va tallar la línia d’alta velocitat de Figueres cap al nord, i Protecció Civil va posar en prealerta el pla Ferrocat. Finalment, el tall no va afectar cap tren, ja que fins a les 11.20 h no n’hi havia cap de programat. Cap a les 11 h, Renfe-SNCF va restablir el servei.

El cos dels Bombers va treballar amb cinc mitjans aeris i 26 de terrestres; d’aquests últims va haver-hi 10 vehicles lleugers i 16 camions. El fet que a la zona no bufés tramuntana va facilitar les tasques d’extinció. Així, l’incendi es va estabilitzar a partir de les 13.36 h. Amb l’estabilització del foc, els diferents cossos d’emergència i Trànsit van informar de l’obertura d’un carril de circulació en sentit Girona. Segons dades provisionals facilitades pels Agents Rurals, el foc va afectar unes 4,34 hectàrees de vegetació.

Cap a les sis de la tarda, però, es va produir un nou incendi a l’AP-7. Va ser a l’altura de Biure i en direcció també sud. Cinc dotacions dels Bombers van aconseguir apagar l’incendi i van evitar que el foc es desenvolupés al marge de la carretera. Es va haver de tallar un carril de l’autopista i es van registrar aturades de quatre quilòmetres.

LA XIFRA

4,34
hectàrees
de vegetació van quedar afectades per l’incendi, segons dades provisionals dels Agents Rurals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia