Societat

TORTOSA

La consellera Tura descarta la construcció d'un jutjat a Móra d'Ebre

Abans d'acabar l'any entraran en funcionament dos jutjats de primera instància i instrucció a les Terres de l'Ebre, un a Tortosa i l'altre a Amposta

El volum d'assumptes de la Ribera d'Ebre no justifica la creació d'un partit judicial a Móra d'Ebre. Així de clar ho va manifestar ahir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que amb aquesta afirmació posa fi a les aspiracions de la Ribera d'Ebre de tenir seu judicial. La comarca està dividida en dues parts i uns municipis depenen del partit judicial de Gandesa i els altres del de Falset. “Si sumem les dues parts de la Ribera d'Ebre que depenen de dos partits judicials diferents, no hi ha prou assumptes per crear un partit judicial nou a Móra d'Ebre, ni per mantenir els de Falset i Gandesa”, va assenyalar Tura. “Les coses s'han de dir tal com són i no es poden prometre palaus de justícia que no tindrien prou assumptes”, va concloure la consellera.

D'altra banda, Tura va avançar que el 30 de desembre entraran en funcionament el jutjat número 5 de Tortosa i el número 4 d'Amposta. “Es continua incrementant la població i els assumptes, per la qual cosa és imprescindible fer créixer la planta judicial”, va dir la consellera. Per adequar l'edifici judicial de Tortosa es farà una inversió de 400.000 euros, que permetrà ampliar les dependències de la fiscalia i habilitar una sala de vistes, així com l'espai per al jutjat número 5.

LA DATA

30.12.10
Entraran en funcionament
els nous jutjats de primera instància i instrucció de Tortosa i Amposta, el núm. 5 i el núm. 4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.