Societat

Abertis reclama 460 milions a la Generalitat per la liquidació dels peatges de la C-32 i C-33

L’executiu va abonar 94 milions d’euros després de la finalització de la concessió

Abertis ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat en què li reclama 460 milions d’euros després de la finalització dels peatges de la C-31/C-32 al Maresme (Montgat-Palafolls) i la C-33 entre Barcelona i Montmeló el passat 31 d’agost del 2021 davant els 94 milions d’euros que va abonar el govern fa uns mesos, segons ha confirmat l’empresa i fonts del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori. La Generalitat va fixar en 94 milions la quantitat que havia de transferir a la companyia -actualment propietat de la italiana Atlantia i l’espanyola ACS- i confirma que va fer efectiu el pagament el passat 18 de gener.

Fonts del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori han explicat que els consta el recurs contenciós administratiu que ha presentat la multinacional davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha confirmat que a la finalització de la concessió Invicat, filial d’Acesa, va presentar una liquidació final que, al seu criteri, pujava fins als 460 milions d’euros.

Segons afegeixen, abans d’acabar el 2021, el govern va autoritzar el Departament a abonar aquesta quantitat, una transferència que va fer efectiva el 18 de gener d’aquest any i, finalment, el 7 de juny es va acordar formalment la liquidació definitiva de la concessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia