Societat

gastronomia

Casa Montero a l'Ampolla

Ara a l'estiu, sobre­tot quan la calor s'inten­si­fica, resulta una delícia men­jar i gau­dir de la nos­tra cuina medi­terrània en una bona ter­rassa al cos­tat del mar. Diver­sos res­tau­rants de la Costa Dau­rada ofe­rei­xen les ter­ras­ses amb vis­tes. Sens dubte, una de les millors està situ­ada al Club Nàutic de l'Ampo­lla i el res­tau­rant s'ano­mena Casa Mon­tero.

Els ger­mans Mon­tero, Jesús Lluís i Carme, per­ta­nyen a una família de res­tau­ra­dors oriünda d'Alba­cete. Es pot ben dir que van néixer entre fogons i plats i, lògica­ment, fets grans en aquest ambi­ent, van deci­dir ben aviat que volien con­ti­nuar la tra­dició fami­liar de res­tau­ra­dors, con­ju­gant la savi­esa i el mes­tratge dels seus pares amb les noves tendències culinàries i apro­fi­tant tots els fruits natu­rals que ofe­rei­xen el Delta de l'Ebre i el mar Medi­ter­rani. L'any 1994 el seu pare va acon­se­guir l'arren­da­ment del res­tau­rant del Club Nàutic de l'Ampo­lla i des de lla­vors és Casa Mon­tero. Més tard, el pare el va dei­xar als fills i ells con­ti­nuen la tasca res­tau­ra­dora amb molt d'èxit, ja que, ara com ara, aquest esta­bli­ment és con­si­de­rat com un dels millors de la loca­li­tat.

Ofe­rei­xen una cuina de mer­cat i medi­terrània, dins d'una línia molt mari­nera, que ela­bora el xef gra­nadí Paco García, que va començar com a cui­ner a la seva terra l'any 1989, fins que uns deu anys després va arri­bar a l'Ampo­lla i es va fer càrrec dels fogons del Club Nàutic. Casa Mon­tero té una gran tra­dició amb els arros­sos (de lla­gos­tins amb conill i cara­gols de terra, d'ànec del Delta amb ver­du­re­tes de tem­po­rada, caldós de llo­bre­gant...), però té també altres espe­ci­a­li­tats en la seva oferta gas­tronòmica, com ara la bro­queta d'ostra del Delta amb tonyina mari­nada; tor­rada d'anguila fumada; rap, lla­gos­tins i cloïsses amb romesco a l'estil de la casa; angu­les amb allada a l'estil del Delta (en tem­po­rada), lla­gos­tins de l'Ampo­lla, mousse de tres xoco­la­tes amb crema d'arròs o amb mousse de caput­xino amb crema anglesa i canye­lla; men­jar blanc amb canye­lla...

La casa també ofe­reix un menú per 20 euros i un menú de degus­tació per 35 euros. El celler, sota la cura d'en Jesús Lluís, té unes setanta referències de vins i caves. El vi de la casa és Sumar­roca (Penedès), 10 euros.

Adreça:
avinguda Marítima Ramon Pous, s/n. L'Ampolla
Telèfon:
977 59 33 36
Horari:
tanca els dilluns (excepte juny, juliol i agost)
Targetes de crèdit:
es pot pagar amb American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.
Serveis:
té aire condicionat, aparcament, terrassa, menjador privat per a 100 persones


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.