Societat

El catastròfic ‘Ian’ deixa un rastre de destrucció al seu pas per Florida

Biden assenyala que podria ser l’huracà més letal de la història dels EUA

Els experts alerten que tornarà a agafar força poc abans d’arribar a Carolina del Sud

L’huracà Ian ha devastat l’estat de Florida al seu pas, especialment al sud-oest i el centre de l’estat. Milers de persones atrapades als seus domicilis inundats, més de 2,6 milions d’usuaris sense subministrament elèctric, carreteres i ponts intransitables, arbres i pals caiguts, teulades que van volar pel fort vent, infraestructures i cases danyades i greus inundacions són alguns dels greus efectes de l’huracà, que va provocar vents de més de 240 km/h. El president dels EUA, Joe Biden, va declarar ahir zona de desastre els territoris afectats per poder així augmentar l’ajuda federal per pal·liar-ne els efectes. Hores després, en una visita a l’oficina central de l’Agència Federal de Gestió d’Emergències (FEMA, per les seves sigles en anglès), el mandatari nord-americà va afirmar que Ian podria ser l’huracà més letal de la història de Florida, tot i que no va voler donar xifres de víctimes mortals perquè “encara no són clares”. Tot i així, va indicar que hi ha informacions que apunten a “una pèrdua de vides substancial”. Biden va afirmar que el seu govern cobrirà tots els costos de neteja, recerca i rescat i la majoria dels de reconstrucció d’escoles i altres infraestructures públiques danyades. El governador de l’estat, Ron DeSantis, va manifestar que l’impacte de l’huracà ha estat “històric”, així com els danys que ha provocat. Ahir l’huracà va perdre força i va passar a ser una tempesta tropical, tot i que el Centre Nacional d’Huracans (NHC, per les seves sigles en anglès) dels EUA va alertar que s’espera que torni a convertir-se en un huracà altre cop avui poc abans de tornar a tocar terra a Carolina del Sud.

L’huracà Ian, el cinquè més potent dels que han impactat als EUA, va tocar terra al sud-oest de Florida dimecres amb categoria 4 en l’escala Saffir-Simpson, en la qual el màxim és 5, després de deixar un rastre de destrucció a Cuba. Segons l’NHC, l’ull de l’huracà va tocar terra poc després de les tres de la tarda (hora local) prop de Cayo Costa, davant la localitat de Fort Myers, al sud de Tampa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC