Societat

societat

Electroxocs per combatre la depressió persistent

L’hospital de Bellvitge tracta seixanta pacients amb teràpia TEC

L’Hospital Universitari de Bellvitge tracta anualment 60 pacients que pateixen depressió persistent amb teràpia per electroxoc, un tractament “encara molt estigmatitzat”, però que aconsegueix una millora clínica en el 75% dels casos.

Aquest tractament, anomenat també teràpia electroconvulsiva (TEC), consisteix a induir activitat neuronal generalitzada en el pacient mitjançant electricitat en una dosi personalitzada, ha explicat aquest dilluns l’hospital. Des d’avui i fins al 2 de desembre, Bellvitge acull la 47a edició del Curs de Teràpia Electroconvulsiva, una iniciativa impulsada pel Servei de Psiquiatria del mateix hospital.

L’objectiu del curs, en el qual s’han format especialistes de tot l’estat i internacionals, és millorar la competència dels psiquiatres en l’ús de la teràpia electroconvulsiva. Es pretén ’incrementar el grau d’eficiència de la tècnica, de l’avaluació de la resposta clínica i dels possibles efectes adversos, així com el maneig de situacions d’alta complexitat.

“Malgrat la fama negativa que ha acompanyat a la TEC, amb els actuals protocols d’anestèsia i control del pacient és un tractament eficaç i segur que cada vegada s’administra en més centres i de forma més personalitzada”, ha emfatitzat el responsable del Programa de TEC i de Depressió Resistent del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, Mikel Urretavizcaya.

L’hospital ha lamentat que imatge de la teràpia electroconvulsiva instal·lada entre l’opinió pública segueix sent negativa i coercitiva en la majoria de casos. Sobre aquest tema, Urretavizcaya ha subratllat que “desestigmatitzar la TEC i les persones que la reben exigeix una formació acurada dels professionals que l’apliquen i el coneixement del grau de satisfacció dels pacients i els seus familiars”.

A Catalunya es tracten amb TEC prop d’un miler de pacients a l’any en més d’una vintena d’hospitals i altres centres especialitzats,ja sigui públics o privats. Es tracta de persones amb diferents trastorns, el principal dels quals és la depressió resistent a d’altres teràpies



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar