Societat

ESTATS UNITS

Els EUA executaran avui la primera persona trans

A Amber McLaughlin se li aplicarà la pena capital per la violació i assassinat de la seva exnòvia

El governador de l’estat de Missouri, el republicà Mike Parson, ha rebutjat la seva petició de clemència

Amber McLaughlin, una dona trans, serà executada aquest dimarts als Estats Units per un assassinat del 2003 i es convertirà en la primera persona d’aquest col·lectiu a enfrontar la pena de mort al país.

A McLaughlin, que va començar la seva transició de gènere fa uns tres anys a la presó, li administraran aquesta tarda la injecció letal a Missouri, després que el governador d’aquest estat, el republicà Mike Parson, rebutgés avui la seva petició de clemència.

“La condemna i sentència de McLaughlin es mantenen després de múltiples i prolixos exàmens de la llei de Missouri”, ha indicat Parson en un comunicat. L’execució està programada per a les sis de la tarda hora local (les dotze de la nit a Catalunya).

McLaughlin, de 49 anys, va ser condemnada per la violació i assassinat de la seva exnòvia Beverly Guenther al comtat Saint Louis i la seva execució també serà la primera de l’any als Estats Units.

Segons el Centre d’Informació sobre la Pena de Mort, un grup que s’oposa a la pena capital, no hi ha cap altre cas documentat d’un home o una dona trans executats als Estats Units.

“McLaughlin va aguaitar, violar i ssassinar Guenther”, ha afegit Parson. “McLaughlin és una criminal violenta. La família i els éssers estimats de Guenther mereixen la pau. L’estat de Missouri executarà la sentència de McLaughlin en compliment de l’ordre del Tribunal”.

Els advocats de McLaughlin havien fet una petició de clemència a Parson el 12 de desembre passat, pregant-li que commutés la sentència a la presó de per vida, emfatitzant que el jurat que la va declarar culpable no va aconseguir una decisió sobre la sentència.

Missouri i Indiana són els únics dos estats on la llei permet que el jutge que va presidir el procés imposi la pena de mort en el cas d’un jurat indecís.

Michelle Smith, codirectora de Missourians per Alternatives a la Pena de Mort, va dir al diari The Kansas City Star que aquesta variant fa de Missouri “un cas extrem” que “fa pudor a injustícia”.

En la seva petició de clemència, els advocats de McLaughlin van afirmar que ella va patir abusos durant la infantesa i pateix una discapacitat intel·lectual que mai no es va esmentar durant el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS