Societat

gastronomia

Més de 800 cellers i 70 D.O. a la Barcelona Wine Week

El saló referent del vi de l’Estat es farà del 6 al 8 de febrer al pavelló 8 de Montjuïc de la Fira de Barcelona

Vuit-cens vint-i-vuit cellers de tot l’Estat i 70 segells i denominacions d’origen (DO), mostraran els seus productes i les seves novetats en la propera edició de la Barcelona Wine Week (BWW), el saló del vi de referència de l’Estat que se celebrarà del 6 al 8 de febrer al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. “La BWW serà la primera gran cita de l’any per al sector i arriba amb el propòsit de donar visibilitat a la gran riquesa de sòls del país, analitzar els reptes de futur de la indústria vitivinícola i oferir-li oportunitats de negoci tant en el mercat nacional com en l’internacional”, ha dit aquest matí en la presentació del saló Javier Pagés, que n’és el president i també president de la D.O. Cava.

El lema d’aquesta tercera edició de la BWW és Espanya, mosaic singular de sòls’ perquè es vol posar en valor davant els professionals del sector la gran diversitat geològica de les terres de vinyes del territori, entre els quals son de major importància les de Catalunya.

Per destacar aquesta riquesa, 90 Master of Wine, sommeliers, elaboradors i experts del vi participaran en mig centenar de conferències i tasts amb l’objectiu de posar en valor el gran mosaic de sòls i territoris vitivinícoles de l’Estat i analitzar els grans reptes de futur del sector. Una de les conferències que es podran escoltar, per exemple, serà la titulada La gestió del sòl de la viña davant del canvi climàtic..

El saló pretén oferir als professionals de la indústria l’oportunitat de conèixer la gran diversitat geològica i vitivinícola de l’Estat espanyol així com presentar les últimes tendències i debatre sobre principals desafiaments del sector. Les taules rodones i conferències es faran a l’espai BWWHub. Aquí s’hi analitzaran temes com la gestió de sòls de vinya davant el canvi climàtic, els beneficis de l’ecodisseny, noves vies de reutilització d’ampolles–un tema que preocupa especialment– la transformació digital de la viticultura, la protecció de les vinyes velles del país o com comunicar millor el vi del territori de l’Estat.

Enguany, la Barcelona Wine Week, BWW, també farà una aposta decidida per enfortir les sinergies del vi amb l’alta gastronomia. A l’espai #BWWGastronomy Food & Wine Restaurant és on s’oferirà la possibilitat de gaudir dels millors platets maridats amb grans vins en esmorzars, aperitius, dinars i after works a càrrec de destacats restaurants.

La BWW, que ocuparà els 20.000 m2 del pavelló 8 de la Fira de Montjuïc, pretén convertir-se en un gran fòrum de negoci i networking que reunirà milers de professionals i decisors de compra de grups de gran distribució, importadors de reconegut prestigi, centres majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues gourmet. Els organitzadors d’aquest saló calcula que a la fira hi participaran 20.000 professionals del sector, un 20% dels quals internacionals. S’ha convidat a prop de 1.800 compradors clau de vi espanyol, procedents, a més de l’Estat de mercats rellevants per a l’exportació com els Estats Units, Canadà, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Bèlgica, Singapur, Colòmbia, Brasil, Xina, Japó i Corea. Precisament els Estat Units s’ha convertit en el principal mercat que compra el vi de l’Estat espanyol.

Major productor

L’Estat espanyol és el tercer major productors de vi del món, amb 40,5 milions d’hectolitres el 2022, el primer exportador en volum i el tercer en valor (més de 2.900 milions d’euros exportats enel 2021), segons dades facilitades aquest matí pel president del saló BWW. Pel que fa a vi ecològic, “és el principal productor del món. També ho és en producció de vi sense alcohol”, ha assegurat Maria Naranjo, directora de la Indústria Alimentària de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior, ICEX.

El 70% del vi de l’Estat espanyol s’exporta i la principal zona exportadora és Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona