Urbanisme

El supermercat de Sils no és enderrocable, segons el Contenciós Administratiu

El Tribunal admet que les sentències que el feien tirar a terra no són executables

Aquesta nova decisió no és ferma i els veïns mobilitzats han presentat un nou recurs al TSJC

El cas del supermercat de Sils que des del 2008 enfronta un grup de veïns i l’Ajuntament ha complert un nou capítol: Una interlocutòria del Jutjat del Contenciós Administratiu número dos de Girona assenyala que les sentències prèvies que obligaven a tirar a terra l’edifici no són executables, tal com sosté el recurs en aquest sentit que havia presentat l’anterior consistori. El procediment, però, no està tancat: la sentència no és fema i, d'altra banda, els veïns –els quals sostenen que al barri no hi pot haver un equipament d’aquest tipus– ja han presentat recurs perquè s'executin les sentències prèvies (del 2013 i 2016 del Contenciós Administratiu i del TSJC, respectivament) que obligaven a enderrocar.

Dues lectures

Mentre que l’exalcalde Martí Nogué (IdS) –que governava quan l’Ajuntament va rebre les primeres queixes veïnals i quan es va presentar el recurs d’inexecució que ara ha resolt el Contenciós Administratiu– valora de manera molt positiva aquesta última interlocutòria, l’actual, Eduard Colomé (Junts), recorda que el procediment continua obert i lamenta que l’anterior equip de govern no fes servir la via del diàleg i el consens per solucionar-ho.

“Més tranquil”

Tot i que la interlocutòria no és ferma i que els veïns han presentat de nou un recurs, Nogué es va mostrar optimista. “Ja estava tranquil i encara ho estic més”, va manifestar, i també va recordar que l’únic motiu pel qual hi havia sentències que ordenaven l’enderroc eren uns defectes formals en les llicències. “Com a alcalde, vaig procurar per a l’interès general”, va indicar ahir, i va tenir unes paraules de retret per al grup de CDC, perquè quan estaven a l’oposició havien demanat que s’acceptessin les sentències, una petició que l’exalcalde va qualificar ahir d’“irresponsable”.

“Demagògia electoral”

“Acabi com acabi, ningú se’n pot sentit orgullós”, va dir Colomé, referint-se, d’una banda, a la manera com s’ha portat el conflicte i, de l’altra, a la despesa de recursos municipals que estan suposant tants anys de plets. Sobre això, va avisar del perjudici econòmic que hauria d’afrontar l’Ajuntament si finalment el TSJC acceptés el nou recurs dels veïns i s’acabés havent d’enderrocar el supermercat. D’altra banda, va subratllar que els tribunals ja havien deixat clara la il·legalitat de les llicències i que el que diu ara el Contenciós Administratiu és que aquelles sentències no són executables. També va acusar Nogué (ara a l’oposició) de fer “demagògia fàcil en any electoral”.

LA DATA

2008
és l’any
en què veïns del barri de Can Cabirol es van adreçar per primer cop a l’Ajuntament per impedir la construcció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat