Societat

SALUT

Judit Neddermann enceta el cicle de concerts a hospitals i presons gironines

Comença el cicle Sinèrgic, amb actuacions per als pacients oncològics i de diàlisi del Trueta

També se’n faran al Santa Caterina, Olot, Figueres, Blanes, Palamós, Campdevànol i Puigcerdà

“Potser la música directament no cura, però indirectament segur que sí”, assegura el coordinador del cicle Sinèrgic, Martí Sancliment. Aquest és precisament l’objectiu del projecte que s’ha engegat aquest dimecres a Girona amb l’actuació de l’artista Judit Neddermann: oferir concerts a les persones que estan “privades de llibertat”, ja sigui en hospitals o centres penitenciaris.

Avui ha estat el torn dels pacients de diàlisi del Trueta i oncològics de l’ICO però també se’n faran al Santa Caterina, Olot, Figueres, Blanes, Palamós, Campdevànol i Puigcerdà. “Crec que és molt important que els artistes estiguem compromesos i que fem música com a responsabilitat social”, afirma Neddermann.

A més d’aquest primer concert, el cicle Sinèrgic també du a terme sessions de musicoteràpia al domicili de famílies amb infants que pateixen malalties cròniques complexes, i que són atesos per l’Equip de Suport a la Cronicitat Complexa i l’Atenció Pal·liativa Pediàtrica de Girona de l’Institut Català de la Salut. En total, 5 infants de la demarcació de Girona i les seves famílies reben aquesta atenció de musicoteràpia personalitzada.

“El cicle Sinèrgic té la voluntat d’humanitzar els espais hospitalaris i penitenciaris de la demarcació de Girona i d’apropar la música a les persones que més ho necessiten, conscients de la capacitat de la música en els processos de cura i rehabilitació” – segons paraules de Martí Sancliment, coordinador del cicle. La productora Neandertal Records du a terme aquest projecte, que compta amb el suport de la Diputació . Aquests concerts estan destinats a acompanyar les persones treballadores dels centres, familiars, pacients i interns.

Neandertal Records reivindica així el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment els espais d’assistència mèdica i penitenciaris a través de tallers de música, sessions de musicoteràpia i petits concerts íntims. El cicle no cerca donar una cobertura cultural i musical completa als centres hospitalaris i penitenciaris sinó, més aviat, destacar la importància de pràctiques com la dinamització cultural o la musicoteràpia i el seu enorme poder sanador. Aquest cicle continuarà durant tot el 2023 i oferirà activitats a diversos centres hospitalaris, educatius, geriàtrics i penitenciaris de la demarcació de Girona. Aquest projecte és una iniciativa de l’associació cultural Neandertal Records, dirigida per Martí Sancliment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona