Societat

estat espanyol

Llum verd a les exhumacions al Valle de los Caídos

El Tribunal Suprem espanyol confirma l’anul·lació de les mesures cautelars que durant mesos han mantingut paralitzades les obres

Via lliure a l’exhumació de víctimes del franquisme al Valle de los Caídos. El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha eliminat l’últim obstacle que impedia dur a terme les obres per buscar restes de víctimes de la guerra del 36 i de la dictadura franquista. Segons informa l’agència Efe, la sala del contenciós administratiu de l’alt tribunal espanyol ha rebutjat el recurs de cassació de la Fundació Franco i l’advocat Francisco Javier Zaragoza en nom de l’Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia Madrid de juny de 2022 d’aixecar la suspensió de la llicència urbanística concedida a Patrimonio Nacional per rehabilitar els accessos a les criptes de la basílica del Valle de los Caídos per a les exhumacions.

El Suprem rebutja la tramitació dels recursos per no fonamentar els arguments i deixar sense justificar bé les raons per recórrer. Confirma així l’anul·lació de les mesures cautelars que durant mesos han mantingut paralitzades les obres.

Després de la decisió de l’alt tribunal espanyol, van explicar fonts judicials a Efe, res impedeix ja a Patrimonio Nacional començar les obres d’exhumació. Tot aquest procés recorda l’agència, va començar el 2016, quan una sentència ferma va autoritzar els treballs per buscar les restes dels germans Manuel i Antonio Ramiro Lapeña Altabás, que van ser afusellats en una fossa comuna de Calatayud (Saragossa) el 1936 i trasllats al Valle de los Caídos sense permís de la família el 1959. Set anys després de la concessió del permís, la sentència continua sense executar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia