Societat

Itàlia

Comença el retorn dels desplaçats per les inundacions

Ja són a casa unes 10.000 persones de les més de 36.000 que van haver de ser evacuades per les fortes pluges a la regió d’Emília Romanya

Els esllavissaments són ara el principal temor de les autoritats

Més de 10.000 persones desplaçades en els últims dies per les inundacions a la regió italiana d’Emília Romanya, al nord del país, han pogut tornar a les seves cases, mentre encara continuen les tasques de neteja i control de desplaçament de terres, fet aquest que és el que més preocupa a les autoritats a hores d’ara.

L’últim informe oficial parla de 26.000 desplaçats, mentre que avui ja superaven els 36.000. Pel que fa a les víctimes mortals, les autoritats mantenen la xifra de 14. Segons s’ha comunicat de manera oficial, l’alerta roja decretada ahir a la regió continuarà fins a demà.

La major part dels desplaçats, 19.500, són de la província de Ravenna, la més afectada, mentre que la resta són habitants de les localitats de Forlì-Cesena i Bolonya.

Tot i el retorn possible per a alguns dels afectats, més de 5.300 persones segueixen acollides en instal·lacions de Protecció Civil, escoles i poliesportius, mentre que també n’hi ha que han trobat allotjaments alternatius, bé a segones residències i en cases de familiars o d’amics.

Paral·lelament, efectius d’Emergències i voluntaris s’afanyen a netejar els carrers i buidar l’aigua, tot i que el gran temor de les autoritats són els l’esllavissaments de terres derivats del desbordament d’una vintena de rius aquesta setmana a causa de les fortes pluges. En aquest sentit, Protecció Civil ha informat que a dia d’avui encara hi ha 43 municipis inundats i uns 305 esllavissaments de terres que afecten 54 pobles.

Amb l’ull al Po

El desastre natural, valorat en “milers de milions d’euros” per les autoritats regionals, ha destrossat nombroses infraestructures i avui encara romanen tancades 622 carreteres. D’altra banda, se segueix amb atenció l’evolució del cabdal del riu Po, el principal del país, que neix als Alps i creua tot el nord per desembocar a l’Adriàtic, prop de les zones inundades.

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha avançat la tornada de la cimera del G7 a Hiroshima, i avui ha visitat les zones afectades i ha convocat per dimarts un Consell de Ministres extraordinari per desemborsar les primers ajudes i exempcions fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.