Societat

SOCIETAT

Una revetlla de Sant Joan per a l’optimisme

Contents amb les vendes. Així es mostraven ahir al migdia a Patam Pirotècnia-Busquets, una botiga centenària de venda de petards i coets instal·lada al polígon de Riudellots de la Selva. Fundada el 1907 per l’avi de l’actual propietari, Emili Busquets, a la botiga tenien molta sortida els lots amb una desena de varietats de petards, però també les bateries, els sortidors, les traques i les bengales. “Per a la mainada moltes cebes, venem”, destacava Emili Busquets. El jovent és el principal client de les botigues de petards, però també moltes famílies. “La gent té ganes de divertir-se, de festa”, afegia Busquets, que feia una predicció optimista per a la revetlla de Sant Joan. Fa un any, alguns municipis van prendre mesures preventives com ara habilitar punts exclusius per tirar petards, a causa de l’alt risc d’incendi. Aquest any la demarcació és al nivell Alfa 1. Amb tot, Protecció Civil recordava ahir els consells bàsics de seguretat a l’hora de manipular el material pirotècnic per a una revetlla segura. Així, es recomana no llançar petards contra ningú, no tirar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses i no fer fogueres en llocs no autoritzats.

També és optimista el Gremi de Pastissers de Girona. Calculen un increment de vendes d’entre un 8 i un 10% més en relació amb l’any passat, segons assenyala el seu president, Àngel Garcia. Explica que han apujat una mica els preus perquè feia dos anys que els mantenien tot i l’encariment de les matèries primeres. Garcia destaca també que les coques de Sant Joan clàssiques de cirera i meló han evolucionat cap a d’altres amb fruites naturals pensades per a un públic més jove que busca sabors més refrescants: “N’hi ha amb kiwi, pinyes, maduixes, albercocs, de poma i panses...”

La Flama del Canigó

La Flama del Canigó arribarà a diferents municipis de les comarques gironines en l’acte organitzat per Òmnium. A Girona, arribarà a les 17 h a la plaça Catalunya, des d’on es farà una cercavila fins a la plaça del Vi. Després es pujarà la flama al campanar de la catedral, el punt més alt de la ciutat. A més, hi haurà fogueres populars als barris de Sant Narcís (plaça de l’Assumpció), Santa Eugènia de Ter (plaça Santa Eugènia) i Vista Alegre-Carme (al parc de Vista Alegre). A les ribes del Ter, hi ha la revetlla popular Foc a la Feixa. A Salt, la Flama sortirà a les 20 h de la plaça del Veïnat, des d’on farà un recorregut fins a l’encesa de la foguera de Sant Joan a l’Era de Cal Cigarro, on hi haurà una festa. Blanes serà el punt de distribució comarcal de la Flama en un acte que començarà a quarts de cinc de la tarda. També hi haurà música, tallers infantils, mostra de gegantons i un sopar popular. A la Garrotxa, la flama arribarà per tres trams als diferents pobles. A Olot, serà a partir de les 18.30 h. A Banyoles, la revetlla es viurà en dos espais. Organitzada per Gàrgoles de Foc, la primera part començarà a les 19.30 h al puig de Sant Martirià, mentre que el sopar popular i l’encesa de la foguera es faran a la plaça Miquel Boix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]