Societat

Comencen les obres d’ampliació de la llar d’infants de la Balca de Banyoles

L’alcalde recorda que se superaran el centenar de places públiques

L’Ajuntament de Banyoles preveu començar aquesta setmana les obres d’ampliació a la llar d’infants de la Balca per poder tenir 33 places noves. Des d’aquesta setmana, els infants ja s’han traslladat a l’escola de Can Puig perquè les màquines puguin treballar en el centre, segons l’ACN. L’objectiu és que al llarg del juliol i agost es facin totes les obres que afectin a l’edifici actual i al pati. Així el setembre el curs podrà començar amb la màxima normalitat possible mentre les obres es concentrin a la part nova i a partir del gener ja es puguin estrenar.

L’alcalde del municipi, Miquel Noguer, ha detallat que amb l’ampliació, el municipi tindrà 107 places públiques la “major oferta” que ha tingut mai el municipi. Noguer confia en què hi hagi prou places per a totes les famílies i ha recordat que hi ha “uns 150 naixements a l’any” a la ciutat. Respon, així, a les crítiques per la manca de places que la ciutat mai ha tingut problemes amb les llars d’infants i confia arribar a “un equilibri” amb l’oferta privada.

Queixes de les famílies

Un conjunt de famílies es queixa que aquestes 33 places no són suficients i critiquen que no s’arribi al 33% que recomana el Consell Europeu. Les famílies asseguren que a dia d’avui l’Ajuntament de Banyoles només té un 14% de les places públiques i que amb l’ampliació de la Balca s’arribarà al 19%, encara per sota de la recomanació europea.

Quim Fernández respon al govern de l'Ajuntament

El regidor del PSC-Convivència i Progrés ha respost mitjançant un fil de Twitter a l'Ajuntament de Banyoles. Assenyalant que han "venut per nova" una informació que ja havia estat anunciada el març, per així desviar l'atenció de les protestes de les setanta famílies. També ha dit que l'única solució que l'Ajuntament ha donat a les famílies ha set oferir places disponibles en municipis propers a Banyoles. D'altra banda, Fernández ha dit que l'ajuda de l'alcalde de 800 euros "no els hi serveix de res", ja que no han trobat plaça ni a les escoles privades. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia