Societat

LA CRÒNICA

Quique Pérez

Sa Palomera llueix més que mai

La nit d’aquest dilluns Blanes ha reprès de nou el 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, després del necessari parèntesi de diumenge a causa de les eleccions generals. La represa del certamen no podia haver estat millor, ja que, a més a més, hem comptat amb l’empresa que actualment és la bicampiona, la Pirotècnia Valenciana, guanyadora del primer premi a les edicions del 2019 i el 2022; és a dir, les dues anteriors consecutives.

L’espectacle ha tingut una estructura pensada per fer lluir més que mai l’emblemàtica roca de sa Palomera; per això ha escollit aquest títol per a la seva actuació. Per aconseguir-ho ha fet diverses seccions amb articles molt clàssics barrejats amb artefactes més moderns. També ha utilitzat digitalitzacions que no tenien altre objectiu que el públic estigués tota l’estona vibrant amb els efectes aeris i aquàtics, que han brillat amb intensitat pròpia. També ha tingut molta cura a destacar tots els detalls possibles de sa Palomera amb puntuals efectes que han accentuat tota la seva magnitud, la força que té aquest enclavament on comença la Costa Brava. Cal destacar que a la part final de l’espectacle ha fet un prefinal, així com un final típic valencià. És a dir: la traca final ha anat precedida d’una explosió de llum, soroll i color que ja semblava que anunciava que l’actuació s’estava acabant.

Però no ha estat així: quan el públic ja es pensava que allò era el preàmbul que era l’últim tro, ha arribat una impressionant secció de kamur per donar-li continuïtat. La Pirotècnia Valenciana s’ha esmerçat molt perquè la roca de sa Palomera lluís encara més del que ja ho fa sense cap efecte, i ha arribat finalment la traca final, que ha suposat una explosió de sensacions com aquelles a què ens té acostumats l’empresa valenciana, que per alguna cosa és bicampiona.

Especialment destacable ha estat una de les sorpreses que no ha volgut desvelar la Pirotècnia Valenciana fins que l’han dibuixat al cel nocturn de Blanes. Es tractava d’un espectacular efecte que simulava que era un sol en plena nit que s’aixecava per sobre sa Palomera i flotava com si es tractés d’una extraordinària forma dotada de vida. Ha estat, de fet, un espectacle molt valuós per ser un possible guanyador de la 51a edició, cosa que significaria que la Valenciana hauria assolit el distingit títol de tricampiona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia