Educació

Palamós

Dues aules per a l’IES Vila-romà

El pacte per evitar instal·lar barracons a l’institut escola Vila-romà de Palamós ha fet un pas més. L’Ajuntament ha buidat dos espais clau: l’antic gimnàs i l’aula d’aprenentatge, fins ara ocupats. Aquest pas permetrà que l’institut escola Vila-romà de Palamós pugui completar, el curs vinent, la incorporació al centre de tot el cicle de secundària, amb la posada en marxa del quart d’ESO. Les aules eren clau, ja que un augment d’alumnes ho requereix.

Per evitar col·locar mòduls prefabricats, des de l’Ajuntament es va prendre la decisió de canviar els usos de l’equipament que actualment ocupen l’antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l’arxiu municipal. És un edifici situat al costat del centre escolar que disposa d’una superfície de 240 metres quadrats. Les obres de reforma per adaptar les noves aules aniran a càrrec de la Generalitat, i es posaran en servei coincidint amb l’inici del curs vinent.

De moment, les noves aules se situaran en aquest espai annex a l’edifici de l’antiga escola, que ara ja acull les classes de primer a tercer d’ESO i les dependències de l’aula d’aprenentatge.

El servei d’arxiu municipal té la seu administrativa i de consulta a l’edifici de la Casa Montaner (al parc dels Països Catalans) i el dipòsit de documentació és l’únic espai descentralitzat d’aquest servei. Tot el fons que conté ara es traslladarà a un nou espai que ja s’està habilitant en un annex de l’equipament municipal de la Nau dels 50 Metres.

La Generalitat inverteix 116.000 euros per ampliar el nombre d’aules i poder completar la incorporació de tot el cicle de secundària, a partir del curs que ve. Pel que fa a la construcció del nou edifici per a l’institut escola Vila-romà, s’hauria d’iniciar en un termini màxim de dos anys, període en què la Generalitat redactarà el projecte, demanant la participació directa en l’aportació de propostes de tota la comunitat educativa: claustre, alumnat, veïns i Ajuntament.

El nou equipament permetrà superar situacions de manca d’espais que s’han reivindicat des del Vila-romà, aconseguint un centre educatiu funcional, modern i adequat a les necessitats actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia