Societat

religió

Jaume Angelats, nou president de la Fundació Joan Maragall

És el rector de la Parròquia de Cadaqués i de la Selva i Selva de Mar

Pertany al grup Vivarium Gerisena, que segueix el pensament de Raimon Panikkar a les comarques de Girona

Jaume Angelats, rector de la Parròquia de Cadaquès i de la Selva i Selva de Mar, ha pres el relleu de David Jou al capdavant de la Fundació Joan Maragall (FJM). Angelats (Banyoles, 1953) és membre del seu Patronat des de fa prop de deu anys, és doctor en Teologia, llicenciat en Ciències Bíbliques i en Psicologia, docent a l’Ateneu Universitari Sant Pacià i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

El relleu es va donar per fet ahir durant l’acte inaugural del curs acadèmica de la Fundació Joan Maragall. A l’acte també hi va intervenir el cardenal Jean-Claude Hollerich, arquebisbe de Luxemburg, ex president de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE), que ha estat relator del Sínode celebrat al Vaticà, que ha pronunciat la lliçó inaugural del curs amb el títol “El Sínode, els reptes del nostre temps i el futur de l’Església”, amb la qual ha transmès el seu pensament sobre l’Església i el seu futur i ha esperonat la FJM amb noves idees per assolir al segle XXI el seu objectiu fundacional de diàleg entre el cristianisme i la cultura.

Jaume Angelats ha publicat en diverses ocasions amb Fragmenta Editorial i és membre del grup Vivarium Gerisena, que segueix el pensament de Raimon Panikkar a les comarques de Girona, i ha estat organitzador de les Trobades interreligioses de Garriguella, quan n’era el rector, que ha continuat a Cadaqués.

A Fragmenta ha participat en la traducció al català dels textos originals de Mística, plenitud de Vida, un dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, i ha participat a l’obra col·lectiva Panikkar avui (2022). La Fundació Joan Maragall – Cristianisme i Cultura és una fundació eclesiàstica privada fundada el 1989 amb reconeixement civil que té com a objectiu treballar per la normalització de les relacions entre el cristianisme i la cultura contemporània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.