Urbanisme

BARCELONA

Llum verd a la ruta turística del rec Comtal de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verd a la construcció d’una ruta turística i ambiental al voltant del rec Comtal, entre els barris de Vallbona i Trinitat Vella. La Comissió de Govern del consistori ha aprovat destinar 2,9 milions d’euros provinents del fons Next Generation de la Unió Europea al projecte, que té com a objectiu contribuir a desconcentrar l’oferta turística de la ciutat dels indrets més visitats.

L’estratègia de sostenibilitat turística que busca l’Ajuntament implica la creació de nous indrets atractius en els quals s’aposti per la sostenibilitat i la renaturalització d’espais, en aquest cas dins de l’àmbit del riu Besòs. El projecte preveu la construcció d’un camí per a vianants i bicicletes que passi proper al traçat del rec Comtal, entre els districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

També preveu una exposició que doni valor a la història de l’aigua i la ciutat i el llegat històric que suposa aquesta infraestructura, que data de l’època medieval. A part de promoure’l com a indret d’interès turístic, tant per a visitants locals com forans, el rec Comtal es beneficiarà del projecte amb la restauració ambiental de les seves riberes i la reintroducció d’espècies autòctones. Els 2,9 milions d’euros que s’han rebut en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions seran transferits per part de l’Ajuntament de Barcelona al Consorci del Besòs per a la seva execució. En concret, 2,54 milions d’euros es destinaran a l’adequació de l’itinerari, mentre que els 380.000 euros restants s’utilitzaran per fer de la zona un refugi de biodiversitat.

Es preveu que l’itinerari segueixi el rec Comtal vorejant la plana de la Ponderosa fins a l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) Besòs, per continuar després fins a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella. Des d’aquest punt el camí podria enllaçar posteriorment amb l’avinguda Meridiana.

Pel que fa a l’exposició, hi ha la voluntat que sigui un compendi històric i social de l’ús de l’aigua que s’ha fet a la ciutat al llarg de la història. Aquesta exposició inclourà un espai físic i virtual que donarà valor també a la història de les Cases de l’Aigua dels barris de Trinitat Vella i Trinitat Nova.

La iniciativa entronca igualment amb el Pla Director del Rec Comtal que va ser presentat fa un any i que preveu fins a 33 punts d’intervenció al llarg de tot el traçat d’aquesta sèquia, per crear espais de qualitat i recuperar el rec com a infraestructura de recorregut urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.