Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Pla d’Arbrat d’Igualada contempla plantar 414 exemplars aquest any

“Una eina que permet gestionar de forma eficaç el patrimoni verd de la ciutat, que inclou els arbres tant en espais viaris, com en espais verds”. El regidor de sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, ha explicat aquest dimecres en la compareixença municipal les dades previstes pel Pla d’Arbrat d’aquest any. En concret aquest any, entre gener i abril, hi ha previsió de plantar un total de 414 arbres a la ciutat, alguns dels quals ja s’han plantat, com els 93 arbres de l’entorn de la pista del Badia i Margarit o els 24 arbres que s’han plantat a l’Anella Verda. D’aquest totall, està previst que 195 exemplars substitueixin arbres que s’han retirat perquè estaven morts, perquè constituïen un perill per a la ciutadania a causa del seu mal estat intern o perquè causaven molèsties severes ja sigui a la població al·lèrgica o a aixecant voreres i malmetent clavegueram. La resta, 219, són arbres que la ciutat guanya ampliant el patrimoni verd en tots els districtes de la ciutat.

El Pla d’Arbrat anual es divideix en tres fases consecutives que són: fase de reconeixement de la salut de l’arbrat, fase de tala i poda i, finalment, fase de plantació. Ara s’ha acabat la fase de tala i poda i s’iniciarà la fase de plantació. Marcè ha remarcat que tots els arbres que es treuen a la ciutat és en funció de l’estudi exhaustiu que es fa del seu estat de salut cada any a la ciutat. Una revisió que, ha explicat el regidor, “evita mals majors com ara que un arbre pugui caure durant una ventada”. A més, ha detallat Marcé, aquest estudi serveix per veure com “alguns arbres que semblen sans per fora, en realitat per dins estan buits i malalts i cal treure’ls”.

Aquest reconeixement, que es la primera fase del pla d’arbrat es fa al llarg del mesos d’agost i setembre i permet recopilar la informació que determina quins arbres cal tallar i substituir. Aquest any 2023 s’han detectat 132 arbres morts (especialment a causa de la sequera) i s’han dut a terme 36 tales de seguretat (23 unitats al carrer Coral la Llàntia i 13 unitats a la ronda del Rec). El regidor ha destacat que les espècies d’arbres que es planten actualment s’escullen “tenint en compte factors com la resistència a les sequeres, l’absència de plagues, la insolació que rep, la seva floració, el seu potencial al·lergogen o la a seva intentant incrementar la biodiversitat d’espècies a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA
infraestructures

Experts avisen que el transvasament no es podrà fer sense compensar molt l’Ebre

barcelona

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT