Societat

Can Mali rebrà 300.000 euros per obres de millora

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha adjudicat les obres del centre d’animals d’Olot

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha adjudicat les obres de millora del centre d’animals d’Olot Can Mali per 301.817 euros. Ho ha fet amb tres lots diferents per actuacions concretes, segons informa l’agència ACN. La principal serà aixecar un nou edifici d’atenció al públic i l’enderroc de part de les caneres actuals per construir-ne 24 de noves, que comptaran amb un pati individual, a més d’un d’esbarjo dels animals. Aquestes caneres poden encabir un o dos animals en funció de la sociabilitat que tinguin. A la vegada, es millora el sistema de recollida d’excrements i la conducció de les aigües residuals per facilitar les tasques ordinàries de manteniment. Tot aquests seguit d’actuacions tenen un pressupost de 206.764 euros.

La resta, es divideix en dos lots més. Un dels quals és per l’adquisició de mòduls prefabricats per 60.510 euros i l’altra consistent en el tancat perimetral que costarà 44.770 euros. Des del Consell Comarcal de la Garrotxa destaquen que es tracta d’una actuació “molt necessària” i que servirà per fer més “amable i àgil” l’adopció dels animals que hi hagi.

Instal·lacions deteriorades

El centre de recollida i custòdia d’animals de companyia Can Mali és propietat del Consell Comarcal de la Garrotxa des del 2013, quan una subvenció del PUOSC va permetre adquirir les gosseres que, fins a aquell moment, es gestionaven en règim de lloguer. Amb el pas dels anys, les instal·lacions s’han anat deteriorant i, actualment, tenen deficiències, tant des del punt de vista estructural, com de distribució d’espais i funcionalitat i de benestar animal. Això, unit al nombre d’animals que es gestionen anualment, feia necessària una intervenció de millora en aquesta instal·lació.

Aquesta inversió ha estat finançada a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya, amb un import de 72.768,64 euros, dels ajuntaments de la comarca mitjançant el fons de manteniment anual per valor de 42.259,91 euros i, la resta, amb fons propis del mateix Consell Comarcal de la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.