Societat

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola de Lleida

Les encarregades de tancar la nova edició de ’d’vines’ van ser Maria José Pérez i Rosa Zarza, del celler Vinya els Vilars

Maria José Pérez Ruiz i Rosa Zarza Gil, propietària i enòloga del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, de la DO Costers del Segre, van cloure dijous a la nit el cicle de maridatges ‘d’vines’ 2024, que consisteix en un seguit de sopars organitzats en el marc d’una campanya de promoció del talent femení al sector vitivinícola lleidatà. El certamen també inclou la promoció d’aquestes dones del vi de Lleida en tastos, exposicions, mitjans de comunicació i xarxes socials.

La directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, i la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco, van participar en la vetllada, que es va fer al restaurant L’Espurna de Lleida, i van felicitar la iniciativa i destacar la gran quantitat d’impactes que les activitats de d’vines 2024 havien registrat tant als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Pérez i Zarza van casar la cuina de Jesus Gimena, xef de L’Espurna, amb alguns dels seus vins més emblemàtics com el Quim (100% macabeu), el vi rosat Nena (100% syrah), el Vilars negre (merlot i syrah)i el Tallat de Lluna ( un vi negre monovarietal de syrah i dos anys de criança bota).

La campanya “d’vines”, que organitza la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona, ha celebrat aquest 2024 quatre maridatges al restaurant L’Espurna i dos tastos de vins a Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres activitats. Ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur Lleida, Tastavins de Juneda i L’Espurna.

En aquesta edició, junt amb Pérez i Zarza de Vinya els Vilars (Arbeca) han estat protagonistes, Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), i Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Fígols de Tremp).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes