Societat

vaticà

El papa torna a generar polèmica: “el xafardeig és cosa de dones”

Francesc va assegurar en una reunió amb joves capellans, que els homes “porten pantalons” i per això “han de dir les coses” clarament, segons la premsa italiana

Les declaracions del pontífex arriben després de la controvèrsia per haver-se referit als homosexuals en to despectiu

Nova filtració d’unes paraules de Francesc, aquesta vegada durant una trobada, aquest dimecres, a porta tancada amb joves capellans italians. “Les xafarderies són coses de dones”, hauria assegurat el papa als joves mossens, segons un article publicat en el web italià Silere Non Possum, especialitzat en temàtica eclesiàstica i en el qual apareixen articles de l’ala conservadora hostil al pontífex. Segons aquesta informació, de la qual es fan ressò altres mitjans locals com La Repubblica i Il Messaggero, durant la reunió amb joves capellans italians i amb l’objectiu de desterrar les xafarderies de les parròquies, el papa els hauria dit: “les xafarderies són cosa de dones. Nosaltres portem pantalons, hem de dir-nos les coses clares”.

Unes declaracions que s’afegeixen a la polèmica generada per haver fet referència als homosexuals de manera despectiva durant una reunió, també a portada tancada, de la Conferència Episcopal d’Itàlia (EPI), el 20 de maig passat. Durant la reunió amb els bisbes italians, Francesc fa usar en to distès la paraula frociaggine, que en italià significa “mariconeig” per defensar la prohibició a l’entrada d’homosexuals en els seminaris. Segons va dir el papa, s’ha d’impedir l’accés d’homosexuals en els seminaris, perquè en alguns “ja hi ha massa mariconeig”. Unes declaracions, per les quals Francesc va disculpar-se. Va assegurar que no havia “pretès mai d’ofendre ni expressar-se en termes homòfobs”. En una nota publicada aquesta setmana pel Vaticà, el pontífex va disculpar-se a qui s’hagués sentit ofès per l’ús de la controvertida paraula i va dir que a l’Església hi ha lloc per a tothom. “Ningú és inútil, ningú és superflu, hi ha lloc per a tothom. Tal com som, tots”, deia la nota.

Tant aquestes declaracions com les referents a les dones, filtrades interessadament o no a la premsa, contrastes amb la imatge d’obertura i modernització que Francesc intenta donar en el seu pontificat, advocant per una més gran inclusió de les dones a l’Església i amb gestos cap al col·lectiu LGTBI+.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.