Medi ambient

Colera, Llançà i Portbou s’uneixen per promoure la protecció de l’Albera marítima

Colera, Llançà i Portbou s’han unit per promoure la protecció de l’espai de l’Albera marítima i fomentar-hi un turisme sostenible, segons informa l’Acn. El projecte es va començar a gestar fa quatre anys i aquest divendres s’ha escenificar “la primera pedra” amb la presentació de les activitats de divulgació que es faran aquest estiu, una a cada municipi, de la mà de l’entitat Som Mar. Aquest és el “primer pas”; perquè de cares a l’any vinent plantegen d’altres iniciatives enfocades a millorar la gestió d’aquest entorn natural ubicat “entre parcs”, amb un important patrimoni paisatgístic i natural i sense cap figura de protecció. L’Albera marítima engloba des del cap de Cervera i fins a Cap Ras a Llançà.

D’ençà de la irrupció de la covid-19, el turisme natural va esclatar en massa i això va obligar els espais naturals i parcs a establir regulacions. Al de Cap de Creus, aquest és el tercer any que es tanquen els accessos tant a la punta, a Cadaqués, com a Roses. La zona de l’Albera marítima, que abasta els municipis de Llançà, Colera i Portbou, està situada a pocs quilòmetres d’aquestes zones amb restriccions però, en canvi, no compta amb cap figura de protecció que eviti les aglomeracions o males praxis.

Aquest divendres els alcaldes d’aquests tres municipis han presentat un projecte per protegir l’espai que va des de Cap Ras fins a Portbou sota el paraigües de l’Albera Marítima. L’objectiu és, en primera instància, fer una tasca informativa i divulgativa de la importància d’aquests paratges “encara verges” i donar a conèixer el gran valor paisatgístic i natural que tenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia