Les associacions de veïns de Can Gibert del Pla i de Santa Eugènia presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut
Les Associacions de Veïns dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla presentaran en els pròxims dies al·legacions a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Girona n. 83 referent al Nou Campus de Salut Josep Trueta. Avui a la tarda s’ha fet una assemblea d’entitats del barri al centre cívic Can Ninetes per fer públiques les al·legacions que es presentaran el dimarts 23, a les 7 de la tarda.
es va fer una assemblea d’entitats del barri al centre cívic Can Ninetes per fer públiques les al·legacions que es presentaran el dimarts 23, a les 7 de la tarda.
La modificació preveu la generació d’un espai urbanitzable on es podrien construir un bloc de set plantes amb 347 habitatges, 40 per cent dels quals haurien de caràcter social.
Les associacions de veïns expresen en les al·legacions la seva contrarietat en la fórmula usada per l’Ajuntament per a compensar el sól expropiat a la família Bellsolà. L’esperit de les propostes de les dues associacions de veïns va en el sentit que la cessió de terrenys per a la construcció del Campus Josep Trueta “no ha de ser a costa de liquidar el patrimoni ciutadà”, tot referint-se així al parc Jordi Vilamitjana.
Al·leguen que hi ha una “contradicció evident entre els objectius que es proposen i la decisió de no invertir recursos per aconseguir «la resposta ambiciosa». Els firmants demanen que s’inverteixi la quantitat econòmica que es consideri necessària per portar a terme un Campus de Salut “de qualitat i no de baix cost”.
Al·leguen que la destrucció de les instal·lacions i jardineria del parc Jordi Vilamitjana per convertir-lo amb un terreny edificable suposa, segons els seus càlculs, un cost de 500.000 euros. “Proposem que l’estalvi que s’obtindrà evitant la destrucció d’aquest parc i la posterior construcció dels equipaments i elements de jardineria, s’inverteixi en l’adquisició dels terrenys que s’han de cedir a la Conselleria de Salut per a la construcció del Campus de Salut Josep Trueta”, s’explica en el text d’al·legacions.
D’altra banda, al·leguen també que el barri de Santa Eugènia pateix una saturació de les places públiques, com ho demostren les actuacions especials es que porten a terme des de l’àrea d’atenció de les persones durant l’estiu i que, malgrat tot, són insuficients. “El barri de Santa Eugènia té un dèficit històric pel que fa a equipaments sobretot en els espais destinats a oci familiar i esportiu i a locals socials”. Per tant demanen que es mantingui en la seva integritat el parc Jordi Vilamitjana.
Com que la motivació és l’obtenció de beneficis compensatoris, es planifica, diuen, d’una manera “arbitrària” la construcció de 347 habitatges, el 40 % de caràcter social. Subratllen que aquesta és una planificació desaconsellada pels estudis urbanístics actuals, ja que l’acumulació d’habitatge social estigmatitza la zona urbana. Per tot això, i perquè implica un augment de la densitat de població en un dels barris més densos del municipi, s’oposen a la construcció d’uns habitatges d’aquestes característiques en el parc Jordi Vilamitjana