Urbanisme

Sabotegen l’accés al Fluvià Nàutic a Sant Pere Pescador

L’accés a la Gola del Fluvià a Sant Pere Pescador va ser objecte ahir a la tarda d’un acte de sabotatge. Es va produir, segons testimonis, al voltant de les 7 de la tarda. Els autors van trencar les barreres que impedeixen l’accés lliure a la zona i van pintar amb esprai de pintura de color negre els cartells amb els preus i els indicadors de Fluvià Nàutic.La propietat va denunciar els fets. Agents dels Mossos d’Esquadra, van acudir fins al lloc dels fets i van aixecar acte dels danys que es van produir.

Fluvià Nàutic és objecte de les protestes del Grup de Defensa de la Gola del Fluvià que, amb el suport de la Iaeden i l’Apnae, ha convocat protestes perquè considera que l’accés és un camí públic i que a la zona s’estan fent “activitats il·legals”. A principi del mes de juny, un centenar de persones es van concentrar al Fluvià Nàutic per exigir que les administracions facin efectives ja les resolucions que permeten recuperar el camí públic a la gola del Fluvià, convocats pel Grup de Defensa de la Gola. El promotor de Fluvià Nàutic, Víctor Latorre, ha exposat en diverses ocasions que té “tots els permisos en regla” i que “el camí és privat” i que permet accés a peu i en bicicleta. 

Concentració de la CUP

Ahir la CUP comarques gironines i el grup de Defensa de la Gola del Fluvià van fer una concentració a la Gola del Fluvià. Recorden, en un comunicat, que és un paratge natural d’alt valor que forma part de la Xarxa Natura 2000 i que compta amb altres proteccions pròpies d’un conjunt únic com és la bocana del riu Fluvià.  "Aquest petit tresor ha estat privatitzat i s’han col·locat unes barreres il·legals al camí que impedeixen l’accés a la platja", asseguren en el mateix comunicat. "A més, el propietari -afegeixen- està realitzant activitats turístiques sense cap autorització". Les dues organitzacions reclamen l’obertura del camí públic del Joncar en el seu tram final d’accés a la platja, la fi de les activitats turístiques al paratge natural, l’acció de les administracions, (tant de l’ajuntament com de la Generalitat) per acabar amb aquesta praxis "il·legal", i que "d’una vegada per totes" es creï el Conservatori del litoral de Catalunya, per fer que es compleixin els terminis que es van aprovar la llei al 2020 i que porten més de 3 anys inactius. Segons paraules de Dani Cornellà: “som a la gola del Fluvià per dir prou a la privatització d'aquest paratge natural i per aturar les activitats turístiques que s'hi fan sense cap mena de permís”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.