Societat

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell de Montcada

Un atropellament mortal d’una noia de 16 anys en un pas a nivell de Montcada i Reixac ha obligat a aturar la circulació ferroviària de les línies R2 i R2 Nord de Rodalies i l’R11 de Renfe entre aquesta població i l’estació de Sant Andreu de Barcelona. L’accident ha tingut lloc quan faltaven vuit minuts per les tres de la tarda, quan la noia i la seva germana haurien intentat creuar les vies del carrer que connecta el carrer Pasqual i Rosselló, quan la barrera del pas a nivell estava abaixada. Segons sembla, el pas d’un primer tren hauria fet pensar a les joves que ja es podia travessar, però un comboi amb origen a Portbou i destí Barcelona ha afectat una de les noies, que ha acabat morint.

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Ferrocat i la circulació s’ha restablerts abans de les cinc de la tarda. Els passatgers que surten de Barcelona cap al nord pel Vallès s’han quedat aturats a Sant Andreu Comtal. Els passatgers que arriben a Montcada han sigut redirigits cap a l’estació de Montcada-Manresa, a uns deu minuts a peu, per agafar la línia R4 i seguir cap a la capital catalana.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la plataforma Tracte Just Soterrament Total convoquen a la ciutadania demà a les dotze del migdia on hi ha el monòlit en record a les víctimes a la cruïlla del soterrament entre els carrers Colon i Bogatell, on es farà un minut de silenci en record de la víctima, que és la número 182 i s’ha produït dues setmanes després del darrer atropellament.

L'alcalde, Bartolomé Egea, ha reclamat vigilància al pas a nivell i ha recordat que hi circulen més de 170 trens cada dia. Aquest pas a nivell on ha passat l'accident se soterrarà gràcies a les obres que van començar fa un any, però mentre duren les obres demana més seguretat als responsables de Renfe i d'Adif, als quals reclama vigilants a les hores punta, ja que hi ha dues escoles a poca distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera