Societat

societat

Demanen al jutjat que una casa de colònies es pugui fer servir com a centre de menors

Cinc mesos després que l’Ajuntament de Foixà suspengués les noves llicències d’activitat a la casa de colònies El Mercadal, ara el Departament de Drets Socials hi ha presentat recurs, segons informa l’ACN. La decisió del consistori pretenia evitar que s’utilitzés l’immoble com a centre d’acollida de menors, davant de l’imminent arribada de joves al poble i que va generar el rebuig majoritari dels veïns i del consistori. De fet, l’Ajuntament va celebrar un ple extraordinari al local social per tal que hi pogués cabre el màxim nombre de veïns.

Allà es va explicar la decisió de l’equip de govern municipal de suspendre les noves llicències i, d’aquesta manera, només podia seguir funcionant com a casa de colònies. Això va frenar l’arribada dels menors, tal i com reclamaven tant l’Ajuntament com els veïns de Foixà.

Ara, però, el Departament de Drets Socials ha presentat un recurs al jutjat Contenciós Administratiu de Girona en contra de la suspensió. A més, sol·licita també que s’apliqui com a mesura cautelar la suspensió de noves llicències fins a tenir la decisió definitiva del jutjat.

Si s’atén aquesta petició de mesures cautelars voldrà dir que l’Ajuntament haurà d’aixecar la suspensió actual i, per tant, es podrà demanar la llicència com a centre d’acollida de menors, tal i com vol la Generalitat. Per evitar-ho, però, l’equip jurídic del consistori està preparant un recurs per tal que no s’apliquin les cautelars que de mana la conselleria de Drets Socials.

Un dels principals arguments que es va fer servir per part de l’Ajuntament per justificar la suspensió de llicències era que el poble “no pot acollir amb garanties” els menors. En aquest sentit, recorden que el poble està format per tres nuclis “petits, sense serveis i aïllats l’un de l’altre” i que això no afavoria la integració dels menors.

Bona part dels veïns es mostren també contraris a l’arribada dels menors i van recollir signatures per tal de presentar-les a l’Ajuntament perquè impedís, tal i com va acabar fent, que s’utilitzés la casa de colònies El Mercadal com a centre de menors.

L’immoble és propietat del Bisbat i està situat al nucli de Foixà, a pocs metres de l’Ajuntament. El poble, però, té dos nuclis habitats més, La Sala i Sant Llorenç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA