Urbanisme

Urbanisme

Obres a la rambla de Sant Joan, un gran eix de Badalona

Aquest octubre, començaran les obres de reurbanització que han de canviar completament la fesomia d’una de les principals artèries de la ciutat de Badalona: la rambla de Sant Joan. I també les vies annexes: el carrer del Torrent de la Batllòria i la plaça del Baró de Maldà. El conjunt d’obres, que tenen un pressupost de gairebé 8 milions d’euros i han de durar un parell d’anys, inclou la creació de cinc zones verdes, una de les quals una gran plaça de 5.000 m², amb dues àrees de jocs infantils, al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella, al barri de Coll i Pujol. En el futur, hi ha d’anar la nova seu de l’escola Ventós Mir. Al voltant de la gran plaça també es reurbanitzaran carrers com ara Sant Ramon, Maragall, Sant Gonçal, Camèlia i Guixeres, i es faran actuacions per millorar la mobilitat de les persones, per exemple, ampliant les voreres i rebaixant els passos de vianants. Actualment, les voreres estretes provoquen moltes dificultats, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Seran actuacions d’envergadura, com ara la millora de la mobilitat del carrer Camèlies, que actualment es fa servir com si es fos un lateral de l’autopista C-31, amb el perjudici que això comporta per als veïns.

La presentació pública de les obres s’ha fet aquesta setmana. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, va demanar paciència als veïns: “Per dur a terme aquesta gran transformació, la zona estarà al voltant de dos anys en obres, que s’executaran per fases i de manera esglaonada perquè afectin el mínim possible el dia a dia.” I hi va afegir: “Hem de ser conscients que, per millorar la ciutat i dignificar tots els seus espais públics, hem de patir molèsties durant un temps. No obstant això, estic convençut que el resultat serà positiu i molt ben valorat per tota la ciutadania.” Per fer aquest projecte es té la col·laboració econòmica –milionària– de l’Incasòl. “Estem parlant d’un gran projecte que es va iniciar el 2019, que va quedar aturat, que, en el mandat 2021, el nostre govern va recuperar i a què ara ja hem pogut donar sortida. És un projecte que hem treballat de manera conjunta amb l’Incasòl i que ha estat una inversió també conjunta.” Cal afegir que també s’ha previst fer a la zona una promoció d’uns 200 pisos, la meitat en règim de protecció oficial.

A banda de crear un pulmó verd, afirmen, es tracta de donar resposta a les queixes sobre els problemes de circulació i mobilitat, tot i que, precisament per arreglar-ho, s’espera que els dos anys que duraran les obres s’agreujarà aquest conflicte. “Qui vol peix s’ha de mullar els peus. Volem una ciutat amb bones voreres, amb bons equipaments, amb places. Això significa que, si hem de fer obres, molestarem. A vegades, perdem la paciència, i a vegades, passen coses que no entens. Però les obres són així”, va dir l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia