Societat

gastronomia

Dos festivals gastronòmics el cap de setmana

Si la pluja no fa la guitza aquest cap de setmana, coincidint amb l’inici de les festes de la Mercè, hi ha organitzats dos festivals gastronòmics a la ciutat on es podran menjar platillos bé de preu i de restaurants reconeguts. Un dels festivals és el Born Street Food, al Pla de Palau, una trobada d’alguns dels millors restaurants del Born, que ja suma diverses edicions amb la intenció que els barcelonins “redescobreixin un barri on el menjar és primordial”, entre altres coses, perquè és on hi havia l’antic mercat central de Barcelona. L’altre festival és el Terra i Gust, que es fa al parc de la Ciutadella per quarta vegada. Es tracta d’una festa de l’alimentació sostenible al darrere de la qual, a part de l’Ajuntament, hi ha el moviment Slow Food (que insta a menjar de forma conscient).

Al Terra i Gust hi participen 14 restaurants, que han estat seleccionats per la seva gastronomia responsable, ecològica i de temporada. Entre els escollits, dels quals es podran tastar platets a un preu de 5 euros, hi ha Assalto Bar de Vins, Bacaro, Bistrot Levante, Casa Xica, El Celler del Nou Priorat, Espai Puntal, Fella, Green Leka Valldaura, Happy Foods, La Sosenga, Llamber, Mescladís, Zaza, i un restaurador de cuina marroquina –enguany Casablanca és la ciutat convidada de les festes de la Mercè– que cuinarà amb verdures d’El Pagès del Prat.

Al Pla de Palau, aquesta plaça a tocar del port Vell, punt d’intercanvi comercial des de l’edat mitjana, al costat de la Llotja, s’hi podran tastar platets de cuiners com ara Joan Bagur, el xef de l’Oaxaca, de cuina mexicana, un restaurant situat davant de la plaça, sota les porxades, a tocar del Set Portes, o els pastissos de Jon Cake (que ja es diuen amb nom propi). Però una de les principals atraccions del Born Street Food és la graella, la dels germans bascos López de Viñaspre, del Sagardi, que són ànima d’aquest festival. Un altre clàssic d’aquesta trobada i que agrada molt al públic és l’estand de la Confraria de Pescadors de Barcelona, que ofereix una cuina amb els peixos més frescos acabats de pescar a les aigües del litoral barceloní. No hi falta el restaurant Pork... Boig per Tu, que no ha faltat a cap edició de la cita gastronòmica del Born i que presenta plats originals en què el porc és el protagonista.

En tots dos festivals els qui hi vagin sàpiguen que hi ha sengles escenaris per a actuacions en directe i música de DJ. Els dos festivals precedeixen una nova edició de l’All Those Food Market Tardor el 12 i 13 d’octubre al Fòrum!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia