Societat

gastronomia

Arròs i vins de la DO Penedès als restaurants de Cunit, Calafell i El Vendrell

Han començat i fins el 6 d’octubre les Jornades de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès

Fins el 6 d’octubre està en marxa la segons edició de les Jornades de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès, on 13 cellers de la DO Penedès i 24 restaurants del territori (de Calafell, Cunit i El Vendrell) participen en aquesta nova proposta gastronòmica i vinícola. La idea és que cada restaurant faci com a mínim i durant aquests dies un plat que es pugui maridar amb els vins d’aquests 13 cellers, que son Pinord, Agustí Torelló Mata, Jané Ventura, Ros Marina, Jaume Llopart Alemany, Can Virgili, Sumarroca, Can Feixes, Gramona, AT Roca, Celler Avgvstvs, U MES U i Finca Viladellops. Un dels objectius d’aquesta proposta és fer territori i sumar sinergies entre els vins de la DO Penedès i l’hostaleria de les poblacions de l’interior i la costa del Baix Penedès i, també, allargar una mica més la temporada.

Entre els restaurants que hi participen hi ha, per exemple, el 4R Miramar Restaurant de Calafell, que fa uns fideus rossejats, un plat típic de la localitat, que es mariden amb un La Volada, un vi blanc del celler Albet i Noya. Un altre restaurant de Calafell, l’Akquaaaa, presenta per aquesta segona edició de les Jornades de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès, un arròs a banda de sípia i escamarlà que es marida amb un Anaïs, un vi blanc del celler U més U .

De Cunit hi participa , entre d’altres, el restaurant Casa Carmiña, que de plat fa una freginada de peix i el fa maridar amb un Blanc de Blancs del Celler Ros Marina Viticultors i de El Vendrell, entre altres, hi ha el Restaurant Vil·la Casals que, en el seu cas, fa un arròs de carxofa, sípia i calamar que es marida amb un Xitxarel·lo, un vi blanc del Celler Can Virgili.

Tota la informació dels restaurants que hi participen, els plats i els vins que ofereixen i el preu es pot consultar a la pàgina web de la Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona o a les xarxes socials de les Jornades Gastronòmiques de Tarragona Província (https://aeht.es/jornadesbaixpenedes/).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia