Educació

llengua

USTEC reclama l’ensenyament gratuït de català als organismes públics

El sindicat educatiu USTEC reclama l’ensenyament gratuït de català a tots els organismes públics, denuncia la manca de places i les “dificultats burocràtiques” en el procés d’inscripció als cursos, així com la manca de professorat. Segons informa ACN, coincidint amb l’inici del curs a les escoles oficials d’idiomes (EOI), la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha denunciat que “no hi ha una política que defensi la promoció, aprenentatge i oferta de llengües minoritzades a les EOI arreu del país”, un fet que perjudica les llengües minoritzades.

El sindicat reclama que se suprimeixin les penalitzacions per repetir curs a les EOI i que s’equiparin els preus i taxes públiques i que es retorni a les 120 hores lectives anuals. La coordinadora del grup d’EOI del sindicat, Aduna Olaizola, demana “repensar l’oferta de català” en el sistema públic i “coordinar els diferents organismes públics” que imparteixen els ensenyaments de la llengua. Segons ella, hi ha manca de difusió de l’oferta d’ensenyaments i preus “no gaire atractius”. USTEC recorda que l’horitzó que recull el Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics és la gratuïtat en l’ensenyament del català al sistema públic. Des del sindicat es denuncia que l’alumnat nouvingut de batxillerat i Formació Professional és derivat cap a les EOI però els seus estudis de llengua no tenen cap reconeixement acadèmic a pesar de les hores que hi dediquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia