Societat

Societat

Ha mort el metge Fèlix Badia Pujol

Va dedicar tota una vida a la medicina, amb càrrecs ben diversos

El metge Fèlix Badia Pujol (Callús, 1952) va morir dissabte, a l’edat de 72 anys. Era fill d’una extensa família molt coneguda al municipi i compromesa amb el país. El seu germà Joan Badia havia estat alcalde de Callús (2015-2020) i un altre germà, Jordi, havia agafat certa rellevància pública com a columnista i lingüista per diversos mitjans catalans.

Fèlix Badia va llicenciar-se en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i va ampliar els seus estudis amb un màster en gestió clínica i organització d’institucions sanitàries. Durant tretze anys va treballar com a metge de capçalera a Súria i a Valls de Torroella. Posteriorment, dins l’Institut Català de Salut (ICS), va ser nomenat director a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, des d’on va contribuir al desplegament del sistema públic de salut, posant en funcionament moltes de les àrees bàsiques amb les quals compten actualment. Més tard, va ser escollit nou gerent de l’ICS en l’àmbit de Costa de Ponent. Amb l’entrada del nou segle, Badia va incorporar-se a la Fundació Althaia, primer com a director d’Atenció Primària, i després com a director d’Atenció a l’Usuari i Sistemes d’Informació. Des d’aquí, va participar en el desenvolupament tecnològic de la salut aportant sempre una visió més humana. També va crear la Unitat de Mecenatge d’Althaia. L’any 2017 es va jubilar, però va continuar vinculat amb la fundació, formant part del Patronat i presidint el comitè d’Ètica Organitzacional fins al seu últim dia.

A la cerimònia de comiat celebrada ahir, diumenge, es va fer molta èmfasi no només en la seva excel·lència professional, sinó sobretot en el seu vessant empàtic: “Era un metge atípic, un metge que et tranquil·litzava, fins i tot quan et deia que la malaltia era greu i no tenia remei”, va remarcar Pilar Closa, la seva companya de viatge durant els darrers 40 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia