Urbanisme

Urbanisme

Tarragona licita la demolició de la plataforma del Miracle

Les obres tenen un pressupost de 600.000 euros

És una de les actuacions del projecte Tarragona GreenBelt ‘26

L’enderroc de la plataforma de formigó, formada per quatre travesses longitudinals de grans dimensions i situada la platja del Miracle, està més aprop. El consistori ha tret a licitació aquesta setmana les obres de demolició de la construcció amb un pressupost de 600.000 euros. Com explica el regidor de Medi Ambient, Guillermo García, “l’enderroc de la plataforma del Miracle és una de les actuacions principals del projecte Tarragona-GreenBelt ’26”. Amb el treballs es pretén “retornar aquest espai a la ciutadania” i convertir-lo en una zona verda i “natural, pel gaudi de tothom”. Un cop formalitzat el contracte, l’execució de les obres es preveu que sigui de cinc mesos. Abans de l’inici dels treballs d’enderroc, però, caldrà fer una sèrie d’accions prèvies com ara la retirada de tots els elements situats a la planta superior així com a la rampa oest, com són baranes, punts de llum, pèrgoles de fusta i reixes de drenatge. A més, també s’haurà de treure tot el mobiliari urbà de l’espai. Segons el consistori, el constructor haurà de garantir que pren les mesures oportunes perquè no es produeixi cap tipus de contaminació o abocament, ni arribada de brossa al medi marí.

La superfície total a enderrocar és de 8.653 m². La plataforma està suportada per 42 columnes de formigó armat de 4,45 m d’alçada i amplada variable que oscil·la els 1,5 m. A banda de la gran construcció, hi ha una rampa d’accés de 63 metres de llarg i 10 d’ample i sis mòduls de pèrgoles de fusta a la part superior. L’enderroc de la plataforma s’haurà de fer en diferents fases. En primer lloc, es farà la demolició del edicles per col·lapse. Després es farà l’excavació de la rampa i posteriorment s’actuarà a les estructures de formigó. La demolició consistirà en anar desgranant el formigó armat a fi de reduir la mida dels residus resultants. La ferralla se separarà del formigó. El resultat final haurà de ser una superfície plana i compacta on després es durà a terme tot el projecte de renaturalització de l’espai, que serà objecte d’una nova licitació.

El projecte Tarragona- GreenBelt’26 de renaturalització dels espais urbans i periurbans de l’Anella Verda de Tarragona suposa una inversió total de 3,6 milions d’euros i s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels Fons Next Generation de la Unió Europea, que té el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Segons el regidor, “amb aquesta actuació, de gran envergadura i clar posicionament ambiental, s’aconseguirà alliberar aquest sector clau per a la reconfiguració del medi litoral urbà i la seva adaptació al canvi climàtic”. Amb el GreenBelt ’26, el consistori pretén entre d’altres objectius augmentar la resiliència del municipi envers els efectes del canvi climàtic, conservar i recuperar la biodiversitat, ser un incentiu per a l’aprofitament agrícola i forestal sostenible o afavorir espai de lleure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia